Goedkoop Bellen

Xiaomi

XiaomiXiaomi werd op 6 april 2010 opgericht door 8 partners. Het bedrijf begon eerst met het maken van een eigen besturingssysteem MUIU. Dit besturingssysteem was gebaseerd op Android en werd al snel erg populair in China. MIUI heeft zelfs een eigen AppStore. De allereerste smartphone van Xiaomi wordt aangekondigd in 2011, het is de Mi1 smartphone. Deze smartphone werd meteen een groot succes vanwege de goede kwaliteit en lage prijs van het toestel. De Mi2 smartphone werd in 2012 aangekondigd. Ook deze telefoon werd een succes vanwege de goede specificaties. Xiaomo kondigde in 2013 de eerste Xiaomi TV aan met Android als besturingssysteem. In 2014 besloot Xiaomi ook uit te breiden naar het buitenland. Als eerst vestigde het bedrijf zich op de markt van Singapore en al snel volgden andere landen waaronder Turkije, Rusland, Thailand en Mexico. Inmiddels is Xiaomi ook verkrijgbaar in Europa. Het merk is hier populair dankzij de lage prijzen en geweldige kwaliteit maar ook om het feit dat Xiaomi naar de klant luistert.

Smartphones en abonnementen

In de loop der jaren zijn er al heel wat smartphones door Xiaomi op de markt gebracht. De smartphones worden uitgebracht in verschillende prijsklassen. Het vlaggenschip van Xiaomi is de mi-serie. Deze serie werd allereerst uitgebracht in China en later volgden andere landen. De Mi 1 smartphone werd in 2011 aangekondigd, waarna de Mi 2, 3 en 4 volgden. Inmiddels worden de smartphones van Xiamo ook in Europa steeds populairder. Een andere serie van Xiaomi is de Redmi-serie. Deze smartphones zijn ook een razend succes. Xiaomi bracht smartphones en phablets uit in deze serie. Het bedrijf heeft onder andere twee rivalen voor de iPhone gepresenteerd die wel de helft goedkoper zijn. De specificaties zijn uitstekend en dat maakt de smartphones erg geliefd. Xiaomi smartphones zijn te verkrijgen als los toestel of in combinatie met een abonnement. Omdat de toestellen tegen lage prijzen worden aangeboden kan de aanschaf van een los toestel in combinatie met een sim only abonnement erg voordelig uitvallen.

Besturingssysteem

Smartphones van Xiaomi draaien op het besturingssysteem MIUI dat Xiaomi zelf heeft ontworpen. Het systeem heeft een aangepast uiterlijk ten opzichte van Android. Het is een samenstelling van Apple’s iOS en Samsungs Touch Wiz. Het uiterlijk van het systeem is volledig veranderbaar en dit kan voor veel gebruikers van groot voordeel zijn. MIUI is mee geïnstalleerd op alle smartphones van Xiaomi. Op vrijdag vinden er vaak updates plaats voor het mobiele besturingssysteem.