Goedkoop Bellen

Telefoon kopen

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een mobiele telefoon, de GSM is niet meer weg te denken uit ieders dagelijks leven. De telefoon wordt steeds meer doorontwikkeld. Waar we het toestel vroeger enkel gebruikten om mee te bellen of een sms te sturen is nu met het toestel bijna alles mogelijk. Het aanbod aan mobiele telefoons is groot en er is voor ieder wat wils. Wil je mee doen met de laatste trends en zoek je een smartphone waarmee je alles kan of ben je juist op zoek naar een simpel toestel om alleen mee te bellen en te sms’en. Op dit moment bieden de verschillende merken mobiele telefoons aan in allerlei soorten en maten. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid een toestel aan te schaffen in combinatie met een abonnement of prepaid.

Los toestel of in combinatie met een abonnement

Een simpele mobiele telefoon werkt nog prima met prepaid. Prepaid is een belvorm waarbij je vooraf tegoed koopt om mee te bellen en/of sms’en. Voor bezitters van een smartphone of gebruikers die veel bellen is deze belvorm niet aan te raden. In dat geval is het aan te raden een telefoon abonnement af te sluiten waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet. De tarieven voor bellen liggen ook een stuk lager in een abonnement dan bij prepaid. Voor wie op zoek is naar een nieuwe mobiele telefoon is er de keuze om een los toestel te kopen of een toestel in combinatie met een abonnement. Kiest men voor een los toestel dan moet daarbij een sim only abonnement worden afgesloten. In dat geval liggen betaalt men in één keer een som geld voor het toestel maar liggen de maandelijkse lasten wel erg laag. Sim only abonnementen zijn namelijk erg voordelig. Een toestel kan ook worden verkregen wanneer men een abonnement afsluit. Hierbij betaalt men maandelijks het toestel af, het abonnement wordt in dat geval voor één of twee jaar afgesloten. Een sim only abonnement kan vaak voor een kortere duur worden afgesloten of is zelfs maandelijks opzegbaar.

Vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuw toestel dan is het aan te raden om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Een los toestel in combinatie met een sim only abonnement kan goedkoper uitvallen dan wanneer er een abonnement in combinatie met een toestel wordt afgesloten. De maandelijkse kosten liggen een stuk lager bij een sim only abonnement. Of het in zijn geheel goedkoper zal zijn is afhankelijk van de prijzen op het moment. Wanneer een los toestel tegen een lage prijs wordt aangeboden kan aanschaf van het toestel in combinatie met een sim only abonnement zeker goedkoop uitvallen. Er zijn ook providers die een toestel in combinatie aanbieden tegen een bodemprijs. Vergelijk voor aanschaf van een toestel of abonnement daarom eerst de verschillende combinaties en providers met elkaar.

Aanbieders

Voor een toestel in combinatie met een abonnement kan men terecht bij de grote providers waaronder T-Mobile, Vodafone, Ben en KPN. Koopt je zelf een los toestel of ben je al in het bezit van een toestel dan kan er een sim only abonnement worden afgesloten. Deze abonnementen worden ook door de grote providers aangeboden. Daarnaast zijn er ook heel wat kleine aanbieders die sim only abonnementen tegen lage prijzen aanbieden. Voorbeelden hier van zijn Simyo, Sizz, Youfone en Simpel. Deze aanbieders maken gebruik van het netwerk van de grote providers.