Goedkoop Bellen

Wat zijn mobiele telefoon abonnementen

Tegenwoordig beschikt vrijwel iedereen over een mobiele telefoon. Mobiele telefoons zijn er in allerlei soorten en maten, de smartphone is op het moment het meest populair onder de consument. Een smartphone kan als los toestel worden gekocht maar komt meestal in combinatie met een abonnement. Bij een telefoon abonnement gaat de consument een contract aan met een mobiele telefoon provider. Voor een telefoon abonnement betaal je iedere maand een bepaald bedrag in ruil voor het afgesproken aantal belminuten, sms’jes en MB’s binnen het mobiele abonnement. Een telefoon abonnement komt vaak in combinatie met een smartphone of een ander mobiel toestel. In veel gevallen betaal je geen bedrag voor het toestel, deze kosten zijn verwerkt in de maandelijkse abonnementsprijs die wordt betaald. Er zijn ook telefoon abonnementen voor consumenten die al over een eigen toestel beschikken. Dit zijn de zogenoemde sim only abonnementen. Bij een sim only abonnement sluit je het goedkoopste telefoon abonnement af en betaal je enkel voor het aantal belminuten, sms’jes en MB’s

Voordelen van gsm abonnementen

Een telefoon abonnement heeft vele voordelen. Kies je voor een telefoon abonnement in combinatie met een smartphone of een ander mobiel toestel dan betaal je niet direct een grote som geld. Er wordt maandelijks een bedrag betaald waarin de kosten van het toestel en de kosten voor de te gebruiken belminuten, sms’jes en/of MB’s zijn verwerkt. Daarbij heeft men bij een telefoon abonnement de keuze uit de nieuwste telefoons van Android toestellen tot de nieuwste iPhones. Een ander voordeel is dat je altijd achteraf betaalt. Er hoeft geen tegoed te worden opgewaardeerd maar je kan altijd bellen, sms’en of internetten. Het is wel aan te raden om binnen je bundel te blijven. Klanten die buiten hun bundel bellen, sms’en of gebruik maken van internet moeten bijbetalen. Er zijn providers die hoge kosten rekenen voor alles buiten de bundel.

Verschillende soorten telefoon abonnementen

Er zijn veel verschillende soorten mobiele telefoon abonnementen. Zoals eerder al werd genoemd kan er worden gekozen voor een telefoon abonnement met of zonder toestel. Voor een abonnement met toestel zal de maandprijs hoger liggen dan bij een sim only abonnement. Voor wie beschikt over een goed werkende gsm is een sim only abonnement zeker aan te raden. Men betaalt een lage maandprijs voor een abonnement met veel belminuten, sms’jes en MB’s. Ook zit er verschil in de duur van een mobiel telefoon abonnement. De abonnementen worden in veel gevallen aangeboden voor de duur van 1 of 2 jaar. De nieuwste smartphones komen meestal in combinatie met een tweejarig abonnement. Bij een eenjarig abonnement liggen de maandelijkse kosten een stuk hoger. Er zijn ook providers die een abonnement aanbieden dat maandelijks kan worden opgezegd, dit betreft de sim only abonnementen. De prijs van een telefoon abonnement is afhankelijk van het toestel dat is inbegrepen en de bundel van het abonnement. Telefoon abonnementen worden aangeboden met verschillende bundels. Vaak zijn deze bundels door de consument zelf samen te stellen. Een bundel bestaat in de meeste gevallen uit belminuten, sms’jes en MB’s. Hoeveel er van alles nodig is zal per persoon verschillend zijn. Bedenk eerst hoeveel gebruik je zal maken van internet en hoe vaak je belt met je mobiele telefoon, voordat je een bundel samenstelt.

De verschillende providers en aanbieders

Op de Nederlandse mobiele telefonie markt zijn er heel wat providers actief. Zo zijn er de grote en bekende providers zoals KPN, T-Mobile, Telfort, Vodafone en Ben. Van deze providers is bekend dat zij goede diensten leveren. Naast de grote en bekende providers zijn er ook een aantal kleine en minder bekende providers die ook zeker uitstekende diensten verlenen. Zo zijn providers als Simyo, Youfone, Hollands Nieuwe en Simpel vrij nieuwe spelers op de markt. Voor het afsluiten van een mobiele telefoon abonnement is het zeker aan te raden om telefoon providers met elkaar te vergelijken. De providers bieden allen verschillende abonnementen aan tegen verschillende tarieven. Door abonnementen met elkaar te vergelijken is de kans groter dat men uitkomt op een zo voordelig mogelijk abonnement dat het best bij jouw wensen aansluit.