Goedkoop Bellen

Telefoon abonnementen vergelijken

Voor wie op zoek is naar een nieuw telefoon abonnement is het verstandig om eerst de verschillende telefoon abonnementen bij verschillende providers met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van een telefoon abonnementen zorgt ervoor dat je niet teveel betaalt en dat je uitkomt op een abonnement dat bij je past. Bij het vergelijken van abonnementen moet er op verschillende dingen worden gelet. Het is in eerste instantie belangrijk om te weten of je op zoek bent naar een abonnement met of zonder toestel. Daarnaast is het belangrijk om je eigen gebruik na te gaan. Zo kan je kiezen voor de bundel die het best bij jouw verbruik past. Wie veel belt kan kiezen voor een grote belbundel of een abonnement met onbeperkt bellen en/of sms’en. Gebruikers die geen gebruik maken van mobiel internet kan een abonnement afsluiten zonder internet terwijl andere gebruikers een keuze moeten maken uit het aantal MB dat in een bundel moet zitten. Naast de verschillende mobiele abonnementen zijn er ook vele providers met verschillende aanbiedingen.

Mobiele abonnementen

Er worden verschillende soorten mobiele telefoon abonnementen aangeboden. Het meest voorkomende abonnement is een abonnement inclusief telefoon. Wanneer je het abonnement afsluit krijgt je daarbij een ‘gratis’ mobiele telefoon. Maandelijks betaal je een bepaald bedrag voor de bundel die je kiest en een bepaald bedrag waarmee je het toestel als het ware aflost. Het is ook mogelijk om een mobiel abonnement af te sluiten zonder toestel, dit is een Sim Only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je enkel voor aansluiting op het netwerk en je bundelkosten. Sim only abonnementen zijn een stuk voordeliger maar voorwaarde is wel dat je in het bezit bent van een simlockvrije telefoon. Een ander verschil tussen mobiele abonnementen is de bundel die je kiest. Zo zijn er bundels met enkel belminuten en sms’jes. Wil je ook gebruiken van mobiel internet, kies dan voor een bundel met MB’s. Voor wie regelmatig belt met een mobiele telefoon is het verstandig om te kiezen voor veel belminuten of zelfs een bundel met onbeperkt bellen af te sluiten. Zo loopt men niet het risico om buiten de bundel te bellen en voorkomt men hoge abonnementskosten. Dit geld ook voor het internet binnen een bundel. Veel providers bieden naast een bepaald aantal MB’s ook bundels aan met onbeperkt internet.

Aanbieders en providers

Er zijn tal van aanbieders op de markt van mobiele telefoon abonnementen. Zo zijn er de grote netwerkbeheerders zoals KPN, T-Mobile en Vodafone. Deze providers beschikken over een eigen netwerk dat vaak betrouwbaar en stabiel is en waarmee men vrijwel altijd goed bereik heeft. De grote providers hebben vaak ook verschillende dochterbedrijven. Deze bedrijven hebben geen eigen netwerk maar maken gebruik van het netwerk van het moederbedrijf. Ook bij deze dochterbedrijven is het bereik vaak goed. Voorbeelden van deze kleinere en minder bekende dochterbedrijven zijn Simyo, Simpel en Youfone. Deze providers bieden de klant vaak lage prijzen en het is zeker aan te raden ook de abonnementen van deze providers ook mee te nemen wanneer je abonnementen gaat vergelijken. Deze kleine providers richten zich veelal op sim only abonnementen.

Vergelijken = Besparen

Het is zeker aan te raden om mobiele telefoon abonnementen met elkaar te vergelijken voordat je een contract afsluit met een bepaalde provider. Door verschillende abonnementen vooraf te vergelijken kom je uit op het meest voordelige abonnement dat bij jou als gebruiker past. Bepaal voor het vergelijk van de abonnementen wat voor abonnement je wil afsluiten. Vergelijk verschillende bundels van verschillende providers met elkaar om zo tot de laagste prijs te komen. Wil je een nieuw toestel, dan is het ook verstandig om de prijs van een los toestel met een sim only abonnement te vergelijken met een abonnement waar het toestel bij komt. Ook hierin kan een groot prijsverschil zitten. De juiste vergelijking en keuze kunnen tot een grote kostenbesparing leiden.