Goedkoop Bellen

Sim Only maandelijks opzegbaar

Sim only is een abonnementsvorm waarbij geen mobiele telefoon of toestel wordt verstrekt. Er wordt een abonnement afgesloten enkel en alleen voor de bundel die men kiest. Maandelijks wordt er betaald voor het gebruik van het netwerk en het verbruik van belminuten, sms’jes en mobiel (onbeperkt)internet in de bundel. De maandelijkse kosten van een sim only abonnement zijn stukken lager dan bij een normaal abonnement. Er hoeft namelijk niets te worden betaald voor een toestel. Bij het afsluiten van een sim only abonnement is het wel van belang dat je zelf over een simlockvrije mobiele telefoon beschikt of deze zelf nog aanschaft. Sim only abonnementen komen er in allerlei soorten en maten. Vaak zijn deze gemakkelijk af te sluiten en maandelijks opzegbaar.

De voordelen

De meeste sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Een groot voordeel hiervan is dat men dus eigenlijk nergens aan vast zit. In principe zit je maar een maand aan dit abonnement vast. Wil je toch een nieuw abonnement met daarbij een toestel dan is het mogelijk om na een maand het sim only abonnement op te zeggen en te switchen naar een ander abonnement. Een sim only abonnement heeft ook voordelen ten opzichte van prepaid. Bij sim only betaal je de rekening achteraf, vaak zijn de kosten bij een sim only abonnement ook een stuk lager dan bij prepaid. Van prepaid kan men ieder moment af. Sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn, zijn wel wat duurder dan sim only abonnementen waar men één of twee jaar aan vast zit. Daarentegen krijg je als klant wel een stukje flexibiliteit terug.

Soorten abonnementen

Maandelijks opzegbare sim only abonnementen komen net als normale sim only abonnementen in verschillende soorten. Het verschil zit hem in de inhoud en grootte van de bundel. Men kan kiezen voor een bundel met enkel sms’jes en belminuten of bundel waar ook mobiel internet is inbegrepen. Het is daarnaast ook mogelijk om alleen in sim only (onbeperkt)internetbundel af te sluiten. Bepaal eerst of je gebruik wil maken van bellen, sms’en en internet of alleen van bellen of internet. Bepaal vervolgens hoeveel belminuten en data je nodig denkt te hebben en kies vervolgens een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een sim only abonnement met onbeperkt bellen en/of internet.

Aanbieders

Niet iedere provider biedt maandelijks opzegbare sim only abonnementen aan. Op dit moment bieden onder andere de providers Tele2, Youfone, Simyo, Robin Mobile en Ben maandelijks opzegbare sim only abonnementen aan. Bevalt een provider niet, dan kan je dus na een maand al switchen naar een andere provider. Sim only maandelijks opzegbare abonnementen zijn vaak iets duurder dan abonnementen waar men langer aan vast zit. Providers bieden wel vaak scherpe prijzen en mooie aanbiedingen. Het is daarom aan te raden om de abonnementen van te voren met elkaar te vergelijken.