Goedkoop Bellen

Sim Only abonnementen

Consumenten die beschikken over een goed werkende mobiele telefoon of van plan zijn om een los toestel te kopen, hebben de mogelijkheid om daarbij een sim only abonnement af te sluiten. Voor een sim only abonnement is enkel vereist dat de afsluiter van het abonnement zelf over een simlockvrije telefoon beschikt. Een sim only abonnement is een abonnement dat wordt afgesloten bij een provider en waarbij deze enkel een simkaart verstrekt. De gebruiker van het sim only abonnement betaalt bij dit abonnement alleen voor aansluiting op en gebruik van het netwerk. Bij een sim only abonnement komt geen ‘gratis’ toestel en daarom hoeft men hier ook niet maandelijks voor te betalen. Voor wie al beschikt over een goed werkend toestel is een sim only het meest voordelige abonnement dat men kan afsluiten. Van belang is dat de telefoon simlock vrij is. Een simlock is een slot op een mobiele telefoon waardoor alleen simkaarten van een bepaalde aanbieder kan worden gebruikt. Na een bepaalde periode of tegen een vergoeding kan een mobiele telefoon simlockvrij worden gemaakt. Tegenwoordig kan een mobiele telefoon ook simlockvrij worden gekocht. Het is met iedere simlockvrije telefoon mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten.

Voordelen van Sim Only

Een groot voordeel van een sim only abonnement is de prijs van het abonnement. Men betaalt bij een sim only abonnement alleen voor de kosten van de bundel en het gebruik van het netwerk. Het gaat om een abonnement zonder toestel waardoor de maandlasten van het abonnement ook een stuk lager liggen dan wanneer er wel een mobiel toestel bij het abonnement wordt aangeboden. In dit geval wordt de prijs van de mobiele telefoon door de provider doorberekend aan de consument in de maandprijs. Het is dus voordeliger om een sim only abonnement aan te schaffen indien men al over een goed werkende GSM beschikt. Ook wanneer de consument zelf een los toestel koopt kan dit voordeliger uitpakken dan wanneer men maandelijks betaalt voor een toestel dat bij het abonnement komt. Een ander voordeel is dat een sim only abonnement voor een kortere periode kan worden afgesloten. Omdat er geen toestel hoeft te worden afbetaald bestaat er meer keuze in abonnementsduur.

De verschillende soorten

Sim only abonnementen zijn er in allerlei soorten en maten, een abonnement kan vaak naar eigen wensen worden samengesteld en afgesloten. Zo zijn er sim only abonnementen met enkel belminuten en sms’jes af te sluiten. Wanneer men veel belt zijn er ook voordelige sim only abonnementen met onbeperkt bellen af te sluiten. Tegenwoordig beschikken veel consumenten over een smartphone met internet, het is dan verstandig om een sim only abonnement met internet af te sluiten. Er kan worden gekozen voor een abonnement met een bepaald aantal MB’s binnen een bundel. Wanneer men veel gebruik maakt van internet op de smartphone is het aan te raden om een sim only abonnement met onbeperkt internet af te sluiten. In dat geval worden er geen kosten in rekening gebracht indien men een bepaald aantal MB’s overschrijdt, de bundel is immers onbeperkt. Sim only abonnementen zijn af te sluiten voor de duur van een jaar of twee jaar. In veel gevallen is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten dat maandelijks opzegbaar is.

Aanbieders en providers

Er zijn heel wat providers actief op de mobiele telefonie markt. Tegenwoordig biedt bijna iedere provider ook sim only abonnementen aan. KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile zijn een aantal van de bekende en grote aanbieders waar een sim only abonnement kan worden afgesloten. Er zijn ook kleinere en minder bekende providers die sim only abonnementen aanbieden zoals Simpel, Simyo, Youfone en Hollands nieuwe. Deze providers bieden vaak scherpe prijzen en voordelige abonnementen aan. Sim only abonnementen kunnen onder andere qua prijs en contractduur per provider verschillen. Het is daarom verstandig de verschillende abonnementen van providers goed met elkaar te vergelijken.