Goedkoop Bellen

Prepaid internet

Prepaid internet is geschikt voor wie weinig gebruikt maakt van mobiel internet op de smartphone. Er zijn genoeg mensen die hun smartphone maar af en toe gebruiken bijvoorbeeld alleen wanneer ze thuis via een Wi-Fi verbinding kunnen internetten. Wanneer jij zo’n type gebruiker bent is het te overwegen om te kiezen voor prepaid mobiel internet. Voor de weinige keren dat je gebruik wilt maken van mobiel internet wanneer je onderweg bent is dit waarschijnlijk de meest goedkope optie.

Hoe werkt prepaid internet

Prepaid internet kan op verschillende manieren werken. In het eerste geval werkt het op basis van elke gebruikte data eenheid. Voor iedere KB die je gebruikt wordt er een bedrag van je beltegoed afgeschreven. In het andere geval betaal je voor een internet bundel met prepaid tegoed op je simkaart. Je waardeert eerst een tegoed op voor een het aantal data naar keuze, waarna je een sms stuurt met een activatiecode. Op dat moment wordt er een bedrag aan beltegoed afgeschreven, waarmee je zoveel kan internetten tot de databundel op is. Het soort internetbundel dat wordt aangeboden verschilt per provider. Zo kunnen gebruikers soms kiezen uit dag- week- of maandbundels. Vaak wordt hierbij wel een datalimiet aangehouden.

Voordelen

Een voordeel van prepaid internet op je mobiele telefoon is dat je enorm veel bespaart op de kosten van je mobiele abonnement. De maandlasten bij een mobiel abonnement met een toestel liggen vaak erg hoog, bij een sim only abonnement zijn de kosten vaak wat lager. Kiest men voor een mobiel abonnement zonder internet dan zullen de kosten nog veel lager uitvallen. Dit kan tot wel tientallen euro’s per maand besparen. Prepaid internet verbruik je alleen wanneer er echt gebruik wordt gemaakt van het mobiele internet en kan je in sommige gevallen heel lang doen met een prepaid tegoed. Een ander voordeel is dat je enkel betaalt voor de date die je verbruikt. Wanneer je alleen whatsappt betaal je erg weinig, whatsapp kost namelijk weinig dataverkeerd. Voor gebruikers die ook Youtube video’s kijken of streamen is prepaid internet niet voordelig. Deze diensten kosten namelijk heel veel dateverkeer. Prepaid mobiel internet werkt met bijna alle smartphones. Wanneer je een simkaart gebruikt waarmee prepaid internet mogelijk is kan je daarmee op bijna ieder toestel internetten.

Vergelijken

Er zijn verschillende providers die prepaid internet aanbieden. Het is aan te raden deze providers met elkaar te vergelijken om zo tot de meest voordelige optie te komen. Het is sowieso van belang om van te voren na te gaan of prepaid internet voor jou aantrekkelijk is. Alleen voor personen die zelden gebruik maken van mobiel internet is dit een voordelige optie. Voor wie wat meer gebruik maakt van mobiel internet is het aan te raden om te kiezen voor een mobiel internet abonnement.