Goedkoop Bellen

Prepaid simkaart

Prepaid is een vorm van bellen waarbij je belt met een beltegoed. De gebruiker betaalt van te voren zelf het tegoed voordat er gebruik van kan worden gemaakt. Pas na aankoop van het beltegoed kan er ook daadwerkelijk mee worden gebeld. Een verschil met een mobiel abonnement is dat je hierbij achteraf betaald. Voor providers biedt prepaid bellen weinig risico omdat de gebruiker van te voren betaalt, om deze reden kan je makkelijk een prepaid-nummer aanschaffen. Voor het aanschaffen van een prepaid-nummer heb je wel een toestel nodig. Deze kan in sommige gevallen ook samen worden gekocht met een prepaid pakket. Het toestel wordt daarbij vaak met korting aangeboden. Indien je al over een toestel beschikt kan deze ook worden gebruikt voor prepaid bellen. Wel dient het toestel simlockvrij te zijn.

Voordelen van prepaid bellen

Prepaid bellen heeft verschillende voorwaarden. Allereerst liggen de sms-tarieven redelijk laag, in het algemeen is het sturen van een sms met prepaid goedkoper dan bij een abonnement. De beltarieven liggen daarentegen wel wat hoger dan bij een abonnement. Daarnaast biedt de vorm van bellen de gebruiker veel vrijheid. Je zit hierbij niet vast aan een abonnement van één of twee jaar. Je kan overstappen wanneer je wilt. Ook zijn de voorwaarden voor een prepaid aansluiting niet strikt. Zelfs zonder je te identificeren kan je al een prepaid aansluiting aanschaffen. Ook zal een provider nooit naar het inkomen van de klant kijken omdat er voor de provider geen risico’s zijn verbonden.

Soorten prepaid

Een prepaid aansluiting kan los worden afgesloten. Hierbij verkrijgt de consument slechts een simkaart. Ook kan men kiezen voor een prepaid pakket waar een mobiele telefoon bij komt, het toestel wordt vaak tegen een korting aangeboden. Met prepaid kan je zelf het bel- of sms tegoed opwaarderen. Veel providers bieden mooie aanbiedingen waarbij het beltegoed bij aanschaf wordt verdubbeld of men extra sms’jes krijgt. Ook kan je met een prepaid simkaart gebruik maken van internet. Dit is een voordelige optie voor wie weinig gebruik maakt van internet. De kosten zullen iets duurder uitvallen in vergelijking met een abonnement. Voor wie veel gebruik maakt van mobiel internet is het wel voordeliger om een mobiel internet abonnement aan te schaffen.

Aanbieders en Providers

Er zijn veel providers die nog steeds prepaid voor de mobiele telefoon aanbieden. Zo zijn er de grote en bekende providers waaronder KPN, Vodafone en T-Mobile. Veel andere prepaid aanbieders vallen onder een grote provider. Zo kan men ook kiezen voor prepaid bij onder andere Lebara, Lycamobile, Simyo en Ortel. Alle providers bieden een goed netwerk. Het zal lonen om de prepaid tarieven en aanbiedingen van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Zo komt men tot de voordeligste optie.