Goedkoop Bellen

Waterdichte smartphones

Deel artikel

Fabrikanten strooien met de term ‘waterdicht’. Maar wat is precies waterdicht, kan ik met mijn mobiel zwemmen of is die alleen maar waterbestendig? In deze blog zullen we meer uitleg geven over de term ‘waterdicht’.

Wanneer is een telefoon waterdicht?

De meeste moderne toestellen zijn in zekere zin waterdicht. Om aan te geven hoe sterk een mobiel waterdicht is, worden daar IP-certificaten voor gebruikt. IP staat voor International Protection en wordt altijd gevolgd met door twee cijfers. Hoe hoger de cijfers des te beter het is.

Wanneer u opzoek bent naar waterdichte smartphones, zijn tegenwoordig de toestellen met de IP67- en 68 certificaten interessant. Toestellen met deze certificaten laten helemaal geen stoffen van buitenaf binnen, en zijn daarom helemaal stof- en waterdicht.

Toestellen met een IP67-certificaat worden ook wel dompeldicht genoemd. Je kunt ze maximaal een half uur één meter onder water houden. Voor het IP68-certificaat gelden geen vaste eisen.

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Al hoe wel toestellen beweren dat ze waterdicht zijn, raden fabrikanten het niet aan om ze daadwerkelijk in water te gebruiken.

Toestellen

Er bestaan tegenwoordig aardig wat high end toestellen en ook steeds meer budgettoestellen worden waterdicht. Telecom fabrikanten moeten tegenwoordig wel toestellen uitbrengen met een waterdicht certificaat, want tegenwoordig vinden consumenten het heel normaal dat een toestel dat heeft. Er komen in 2019 nog heel wat high tech telefoons op de markt, maar hieronder staan een aantal voorbeelden die goed waterdicht zijn en van elk segment 1 toestel:

  • Huawei Mate 20 Pro
  • Samsung S9
  • LG Q7

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van