Goedkoop Bellen

Vodafone verhoogd 4G netwerk snelheid

Deel artikel

De provider Vodafone is gestart met het opschroeven van de snelheid van haar 4G netwerk, meldt de website Tweakers. De provider zal de snelheid opschroeven naar een maximale theoretische snelheid van 300 Mbps. Deze snelheid zal lang niet overal beschikbaar zijn doordat antennes die gebruikt worden voor deze snelheid het signaal maar enkele honderden meters uitzenden.

Vodafone haalt deze snelheid door gebruik te maken van “triple carrier aggregation”, een techniek waarbij meerdere antennes op verschillende frequenties gebruikt worden. Doordat de antennes die uitzenden op 2,6GHz slechts een bereik van een paar honderd meter hebben zal de maximale snelheid alleen beschikbaar zijn in bijvoorbeeld stadscentra of winkelstraten.

Andere providers bieden ook al 4G+ aan, maar in de praktijk blijkt dat de theoretische snelheid lang niet altijd gehaald wordt. Wel wordt een duidelijk verschil gemeten in 4G snelheid tegenover 4G+ snelheid. Om gebruik te maken van de techniek moet je smartphone de techniek overigens ook ondersteunen. De meeste high-end toestellen zoals de Galaxy S6, OnePlus 2, LG G4 en HTC One M9 kunnen met de techniek werken. iPhone modellen hebben nog geen ondersteuning voor de gebruikte techniek.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van