Goedkoop Bellen

Virus opgemerkt in de Play Store van Google

Deel artikel

In de Play Store van Google, de plaats waar Android gebruikers Apps kunnen downloaden, is een virus opgedoken. Het virus was vermomd als populaire games, waardoor een nog onbekend aantal gebruikers het virus heeft gedownload en geïnstalleerd. Na installatie wordt het device aan een botnet toegevoegd, waarmee criminelen bijvoorbeeld een DDoS-aanval mee uitvoeren.

Het virus was vermomd als populaire spellen als Candy Crush of Plants vs Zombies. De geïnfecteerde applicaties lijken veel om de originele spellen maar bevatten bijvoorbeeld een spelfout. Hierdoor hebben de virusmakers veel mensen weten te lokken die de geïnfecteerde apps hebben gedownload en geïnstalleerde. Het virus werd niet opgemerkt door Google omdat er een ingebouwde timer in de app is ingebouwd. Hierdoor is het virus niet direct actief na installatie, maar pas na een bepaalde periode.

Na deze periode wordt het apparaat toegevoegd aan een botnet, waarmee cyber criminelen bijvoorbeeld een DDoS aanval mee uitvoeren. Het is helaas niet eenvoudig om malware van devices te verwijderen, we geven dan ook als tip mee aan gebruikers om de naam goed te checken en de recensies bij een app eerst door te lezen!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van