Goedkoop Bellen

Veel nieuwe smartphones zullen beschikken over drukgevoelig scherm

Deel artikel

Op basis van anonieme bronnen meldt Digitimes dat meer smartphones die in 2016 uitgebracht zullen worden, worden voorzien van een drukgevoelig scherm. Smartphone giganten als Apple en Huawei brachten vorig jaar al de eerste modellen op de markt, waarbij de telefoon onderscheid kan maken tussen hard en zacht drukken.

Middels de drukgevoelige techniek kan het device, een smartphone of bijvoorbeeld tablet, registreren of de gebruiker hard of juist zacht op het scherm drukt. Hiermee kunnen bijvoorbeeld verschillende functies aangeroepen worden. Apple voorzag de iPhone 6S en iPhone 6S Plus vorig jaar al met deze techniek, die het bedrijf 3D Touch noemt. Huawei rustte de Mate S vorig jaar ook uit met een drukgevoelig scherm.

De verwachting is dus dat veel smartphone fabrikanten in 2016 smartphones op de markt zullen brengen die uitgerust zijn met deze techniek. Zo is de verwachting dat de Galaxy S7 van Samsung ook uitgerust zal zijn met deze techniek. Door de relatief goedkope prijs van dergelijke schermen verwachten we dat ook midden segment toestellen over drukgevoelige schermen zullen beschikken.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van