Goedkoop Bellen

Vanaf juni 2016 ingebouwde simkaarten in smartphones mogelijk

Deel artikel

Iedere smartphone die aangemeld is bij een netwerk beschikt over een simkaart. Deze simkaart zorgt ervoor dat een connectie kan worden opgezet tussen een bepaald netwerk en de smartphone. De organisatie GSMA laat weten dat vanaf juni dit jaar smartphones uitgerust mogen worden met simkaarten die in het device zijn ingebouwd.

Momenteel moet van simkaart gewisseld worden als voor een andere provider gekozen wordt. De ingebouwde simkaarten zijn van een speciaal type en kunnen op afstand geconfigureerd worden. Hierdoor kunnen gebruikers net als nu gewoon wisselen van provider, maar hoeft de fysieke simkaart niet meer verwisseld te worden. GSMA laat weten dat veel grote providers, zoals Vodafone en T-Mobile, achter de nieuwe standaard staan.

Ook diverse telefoonfabrikanten, zoals LG, Samsung en Apple, laten weten achter de nieuwe techniek te staan. Apple paste als ingebouwde simkaarten in de laatste serie iPads toe, waardoor het mogelijk is om in het buitenland eenvoudig van provider te switchen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van