Goedkoop Bellen

Top 5 tips om je iPhone scherm een langer leven te geven

Deel artikel

Als trotse eigenaar van een iPhone wil je natuurlijk dat je telefoon er altijd op zijn best uitziet. Het scherm is echter het meest kwetsbare onderdeel van je iPhone, dus het is belangrijk om het goed te beschermen. Hier zijn mijn top 5 tips om je iPhone-scherm heel te houden:

Gebruik een hoesje

Het is misschien een open deur, maar het gebruik van een hoesje kan het scherm van je iPhone beschermen tegen beschadigingen en krassen. Er zijn verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar, van siliconen hoesjes tot hoesjes van hard plastic. Kies een hoesje dat bij je persoonlijke stijl past en zorg ervoor dat het goed om je iPhone past.

Plaats je telefoon niet in je broekzak

Het is verleidelijk om je iPhone in je broekzak te stoppen, maar dit is een van de meest voorkomende oorzaken van beschadigde schermen. Als je gaat zitten of buigen, kan er druk op je telefoon komen te staan en kan het scherm barsten. Bewaar je telefoon daarom liever in een tas of jaszak.

Gebruik een screenprotector

Een screenprotector is een extra laagje bescherming voor het scherm van je iPhone. Het is een dunne folie die je over het scherm plakt en die krassen en barsten kan voorkomen. Er zijn verschillende soorten screenprotectors verkrijgbaar, van goedkope plastic folies tot duurdere glazen varianten.

Leg je telefoon niet met het scherm naar beneden

Als je je telefoon neerlegt met het scherm naar beneden, loop je het risico dat er krassen of barsten ontstaan door vuil of ruwe oppervlakken. Leg je telefoon daarom altijd neer met het scherm naar boven, of leg er een zacht oppervlak onder als je hem toch met het scherm naar beneden wilt leggen.

Wees voorzichtig met je telefoon

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met je iPhone. Laat hem niet vallen, leg hem niet op plekken waar hij makkelijk kan worden gestoten en gebruik hem niet in de buurt van water. Door voorzichtig te zijn, kun je veel beschadigingen aan het scherm voorkomen.

Toch kapot?

Mocht het toch gebeuren dat je scherm beschadigd raakt, dan kun je ervoor kiezen om je iPhone te laten repareren. Er zijn verschillende mogelijkheden om je scherm te laten repareren, zoals bij een Apple Store of een erkende reparatiewinkel. Weet je het niet zeker? Dan kun je in Google nog altijd zoeken naar veelvoorkomende termen als ‘scherm reparatie Enschede’ of ‘iPhone reparatie Twente’.Het is echter wel goed om te weten dat reparaties vaak prijzig kunnen zijn en dat het voorkomen van schade aan je scherm altijd beter is dan het moeten laten repareren. Door deze tips te volgen, kun je hopelijk lang genieten van een heel en mooi scherm op je iPhone.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van