Goedkoop Bellen

Kwartaalcijfers bekend van Apple

Deel artikel

Het uitgeven van de nieuwe iPhones heeft Apple geen windeieren gelegd. Het Amerikaanse concern heeft de kwartaalcijfers van Q4-2014 gepresenteerd. Uit de cijfers is op te maken dat de omzet van Apple onverwachts hoger is uitgevallen dan voorgaand aan het derde kwartaal werd gedacht. De omzetstijging heeft allemaal te maken met het uitbrengen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De omzet van het gebroken boekjaar is in totaal met 12 procent gestegen. Doordat de lancering van de twee nieuwe iPhones nog net binnen het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar valt is de omzet enorm toegenomen.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus doen omzet stijgen

In het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar heeft Apple 39,3 miljoen iPhones verkocht, tegen 33,8 miljoen exemplaren een jaar eerder. Vooral doordat de nieuwe toestellen op 19 september in de eerste landen verkocht werden is Apple uiteindelijk op dit aantal verkochte exemplaren uitgekomen. In het eerste verkoopweekend heeft Apple van iPhone 6 en iPhone 6 Plus 10 miljoen exemplaren verkocht. CEO Tim Cook is blij verrast door het ongelooflijke succes van de nieuwe iPhones. Wilt u meer lezen over de iPhone 6 Plus? Kijk dan op: http://www.iphone6plus.nl/

One More Thing voor 2015

Er stond aardig wat druk op de topman van apple, want veel analisten hadden hem al de stempel gegeven dat hij niets vernieuwen toevoegt aan Apple. Met iPhone 6 en iPhone 6 Plus laat Tim Cook duidelijk zien dat hij durft, want het was oud topman Steve Jobs die nooit aan de grotere schermen zou zijn gegaan, want dat vond hij zinloos.

Daarbij komt kijken dat Tim Cook nu ook voor het eerst de magische woorden ‘One More Thing’ heeft kunnen uitspreken. Met de magische woorden die ooit voor het eerst werden uitgesproken door Steve jobs, doelde Tim Cook op de eerst wearable van het Amerikaanse concern. In 2015 komt Apple met de Apple Watch, een slim horloge die in connectie met de iPhone werkt. Door het terugvallen van de verkopen van iPad en iPod probeert Apple met de Apple Watch een nieuwe markt aan te boren.

Nieuwe producten gepresenteerd op 16 oktober

Na het ongelooflijke succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, heeft Apple tijdens een speciaal evenement op 16 oktober een nieuwe range producten gepresenteerd waaronder de nieuwe iPad Air en iPad Mini. Het evenement was minder spectaculair als het evenement op 9 september maar er werden weer een heleboel goeie apparaten gepresenteerd, met als klapstuk de iPad Air 2. Dit is de dunste tablet ooit en het is eindelijk voorzien van Touch ID. De vingerafdrukscanner was al geïntegreerd in vanaf iPhone 5s, maar iPad Air 2 is pas de eerste tablet met een vingerafdrukscanner.

Apple zag het laatste jaar het aantal verkopen van iPad flink dalen maar met de komst van iPad Air 2 hoopt het bedrijf dat meer consumenten een nieuwe iPad aan zullen schaffen. Vooral consumenten met een iPad eerste en tweede generatie, wil Apple aansporen dat het echt tijd is om te vernieuwen. Met de komst van iPad Air 2 moet het tij gaan keren in de tablet markt voor Apple.

Apple optimistisch voor de feestdagen

Met het nieuwe producten rangement van Apple kijkt het Amerikaanse bedrijf vol goede moet naar de aanstaande feestdagen. Het bedrijf hoopt ten opzichte van vorig jaar 10 procent meer produceten te verkopen, nu het bijna al zijn producten heeft vernieuwd. Er komt een belangrijke periode aan met sinterklaas en kerst. In deze periode verwacht Apple een omzet tussen de 63,5 tot 66,5 miljard dollar. Deze verwachting overtreft de schattingen die analisten hebben gemaakt.

Voor het einde van 2014 wil Apple tot 80 miljoen iPhones verkocht hebben

Apple zet vooral in op de verkopen van de nieuwe iPhones en de nieuwe iPads voor de aanstaande feestdagen. Er wordt verwacht dat Apple alleen al in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar meer dan 40 miljoen iPhones verkoopt. Apple heeft zich zelf namelijk ten doel gesteld om voor het einde van 2014 tussen de 70 en 80 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones te verkopen.

Geen verwachting uitgesproken over verkoop andere producten

Het bedrijf heeft geen verwachting uitgesproken met betrekking tot de verkopen van de overige producten. Maar het mag duidelijk zijn dat Apple helemaal in hun nopjes is met het producten rangement wat ze de consumenten nu kunnen aanbieden. Ook kijkt Apple vol verwachting uit naar het begin van 2015 want dan wordt eindelijk de Apple Watch gelanceerd voor de verkoop.

2015 het jaar van de Apple Watch

De wearable moet het product van 2015 worden en de hele wereld zit vol verwachting te wachten tot dat het apparaat eindelijk verkrijgbaar is. Al meerdere fabrikanten hebben een wearble op de markt gebracht maar deze werden allemaal een flop. De verwachting is dat de Apple Watch de eerste goed verkochte smartwatch word. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat Nederlanders totaal niet zitten te wachten op de Apple Watch, maar onze zuiderburen juist wel weer.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van