Goedkoop Bellen

Telefoons met Face ID-equivalent

Deel artikel

Componentenmakers melden dat Apple een voorsprong heeft van ruim twee jaar als het gaat om gezichtsherkenningstechnologie; ook wel een 3D-scanner genoemd. Een te vergelijken Face ID-equivalent zien we waarschijnlijk pas in 2019 voor Android-telefoons. De Face ID-equivalent doet het bijzonder goed bij de iPhone X van Apple, vele mensen twijfelden hier vooraf nog over. Er zijn wel enkele Face ID-equivalent telefoons op de markt, maar niet zoals de iPhone X, die maakt gebruikt van andere sensoren die de Android-modellen tot dusver nog niet hebben. De Face ID-equivalent zal pas later bij Android telefoons worden toegepast omdat Android-fabrikanten eerst genoeg capaciteit veilig moeten stellen in de hele keten van toeleveranciers. Dit zal dus nog wel een tijdje duren waardoor we voor 2019 nog geen ‘replica’ op het gebied van Face ID-equivalent zullen mogen verwelkomen.

Voorsprong van Apple

Apple heeft bij haar nieuwste exemplaar, de iPhone X de vingerafdrukscanner weggehaald en vervangen door de Face ID-equivalent. De Face ID-equivalent bestaat uit een set sensoren die je gezicht in slechts enkele secondes kan registreren en detecteren. Wanneer de iPhone X je gezicht heeft gedetecteerd wordt het toestel ontgrendeld. Veel Android-fabrikanten werken aan hun eigen variant, kenners zeggen echter dat het nog wel tot 2019 duurt voordat we echt een goede variant van de Face ID-equivalent terugzien. De onderdelen voor een 3D-scanner zijn vooralsnog maar zeer beperkt geproduceerd. De onderdelen die op dit moment gemaakt zijn voor een Face ID-equivalent worden bijna allemaal geclaimd door Apple. De nieuwe telefoon van Samsung, de Galaxy S9 doet het vooralsnog zonder Face ID-equivalent. De kans is groot dat het volgende nieuwe model, mogelijk de Galaxy S10 er in 2019 wel over beschikt.  Meerdere Fabrikanten stellen dat er een tekort is aan de nodige onderdelen voor de technologie die een iPhone X bevat omtrent de Face ID-equivalent. Hierdoor is Apple tot dusver de enige op de markt met deze vooruitlopende technologieën, Android heeft wel modellen met gezichtsherkenning maar deze maken gebruik van de standaard camera en dus niet van de 3D-scanner ofwel Face ID-equivalent.

Weinig exemplaren

Voor het eind van het jaar staat er mogelijk wel een introductie van een Android telefoon met een 3D formule op de planning volgens Ong.  Echter zullen er maar enkele exemplaren kunnen worden geleverd, omdat er nog niet genoeg technologieën zijn, die wat er wel zijn worden geclaimd door Apple. Het kan nog lang gaan duren tot dat Apple serieuze concurrentie zal krijgen, op zijn vroegst eind 2018 kan er een fabrikant bij komen die een telefoon introduceert met een Face ID-equivalent, het aantal zal echter zeer klein blijven. In 2019 zullen er naar verwachtingen nog weer twee Androidfabrikanten bij komen. Hierdoor heeft Apple een zeer unieke plek in de markt gecreëerd, het vergrendelen van een iPhone met je gezicht is namelijk nog een stuk veiliger dan je iPhone vergrendelen met een vingerafdruk. De Face ID-equivalent maakt een complete 3D-scan van iemands gezicht, de scan is hierdoor ontzettend nauwkeurig en er kan op extra details worden gelet. Door deze voorsprong in technologie is het veel moeilijker om de scanner voor de gek te houden.

 

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van