Goedkoop Bellen

Telecombedrijf Telstra haalt snelheid van 1Gbit/s over 4G netwerk

Deel artikel

Een telecomprovider uit Australië, Telstra, heeft in een proef een draadloze downloadsnelheid van 1Gbit/s weten te halen. Dit is een snelheidsrecord, wat bereikt werd door 5 verschillende 4G kanalen te combineren.

In de test combineerde het bedrijf vijf frequenties waardoor een zeer hoge snelheid werd gehaald van maximaal 843 Mbps, de upload was beperkt tot 49 Mbps. In Nederland passen providers ook de combinatie techniek toe, maar worden lagere snelheden bereikt. KPN wist onlangs bij een proef een snelheid van 300Mbps te halen. Deze lagere snelheid wordt veroorzaakt doordat providers in Nederland maar de beschikking hebben over maximaal drie verschillende frequenties. Deze techniek wordt in Nederland met 4G+ of LTE-Advanced aangeduid.

Helemaal realistisch is het testresultaat niet; in de praktijk zal deze snelheid nooit gehaald worden. Dit komt doordat de verbinding met veel gebruikers gedeeld moet worden. Wel was de snelheid genoeg voor een nieuw record!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van