Goedkoop Bellen

Snel overstappen bij Tele2: Porting on demand bij Tele2

Deel artikel

Alle providers moeten volgend jaar nieuwe regels voor nummerbehoud instellen maar Tele2 loopt hierbij een stapje voor op de rest, zo meldt Onbeperkt Internet. De nieuwe regels gaan pas vanaf april 2018 in. Vanaf vandaag is Tele2 de eerste provider in Nederland die de nieuwe manier van nummerbehoud introduceert. Het nieuwe proces is klantvriendelijk waarbij het erg versimpeld is zodat de klant zo weinig mogelijk informatie hoeft aan te leveren bij een overstap.

Het verschil
Het doel van de nieuwe regels is het verhogen van de eenvoud van overstappen. Als je op dit een nieuwe abonnement afsluit en daarbij nummerbehoud wilt inschakelen dan worden veel gegevens van je gevraagd. Niet alleen moet je opzoeken wanneer je contact precies afloopt maar ook moet je de simkaart uit de telefoon verwijderen om op deze manier het simkaartnummer te vinden. In de huidige situatie zijn dit de velden die de consument moet aanleveren voor de aanvraag van nummerbehoud:

• bevestiging behoudt 06-nummer
• simkaartnummer
• bevestiging belvorm (prepaid of abonnement)
• bevestiging huidige provider
• gewenste overstapdatum

In de nieuwe situatie hoeft de consument niet zoveel gegevens door te geven. Het proces wordt vereenvoudigd doordat de consument alleen op hoeft te geven dat deze het nummer wil behouden. Voor de rest regelt Tele2 alles wat nodig is voor de overstap. Met smart validation wordt gecontroleerd of het telefoonnummer daadwerkelijk in bezit van de klant is. Dit is een automatische validatie via sms om te checken of het telefoonnummer bij de klant hoort. Als klant kun je zelf de overstapdatum wijzigen.

Een extra voordeel van de wijzigingen bij Tele2 is dat je nu al eerder kunt overstappen als je dat wilt. Dit kan met de nieuwe regels al vanaf 120 dagen voor het einde van het huidige contract. In de huidige situatie is dit 60 dagen voor het einde van het contract. De nieuwe regels die Tele2 nu al ingesteld heeft bieden voor consumenten de mogelijkheid om eerder over te stappen naar Tele2.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van