Goedkoop Bellen

Smartwatches

Deel artikel

De smartwatch is het nieuwe horloge. Tegenwoordig worden horloges niet alleen gemaakt om te dienen als horloge, maar hebben ze ook vele andere functies. Ze zijn vergelijkbaar met vele apparaten als een smartphone, maar zitten nu vast om de pols. Ze kunnen tegenwoordig ook steeds meer functies hebben, zo zitten er in verschillende smartwatches ook al camera’s en rekenmachines. Het is ook mogelijk om apps te gebruiken op de smartwatch, als Whatsapp en Twitter. Naast de standaard smartwatch zijn er ook andere smartwatches, denk hierbij aan de een smartwatch voor kantoor of sport.

Geschiedenis

De allereerste ‘smartwatch’ werd geïntroduceerd door horlogemaker Seiko. Deze smartwatch kon meer dan alleen de tijd bekijken. Na deze smartwatch introduceerde Seiko nog een slim horloge. Deze maakte het mogelijk om direct informatie door te spelen door middel van een extern toetsenbord. De tweede smartwatch producent was Casio. De eerste smartwatch van Casio kon een rekenmachine gebruiken en telefoonnummers opslaan. Na deze horloges kwamen er spelhorloges, hier konden dan spelletjes op worden gespeeld. Tot 2013 waren er vele horloges uitgebracht, allen niet met een grote upgrade. In 2013 kwamen er veel bedrijven op de markt met grote upgrades en verbeteringen. Bedrijven als Samsung en Sony kwamen op de markt met hun speciale horloges. Vanaf 2015 is Apple zich gaan bemoeien met de smartwatch markt, toen kwam de eerste AppleWatch uit. Deze AppleWatch was een erg groot succes.

Sportwatch

De smartwatch die bedoeld is voor sport heeft enkele toegevoegde functies die erg makkelijk kunnen zijn. Zo meet het apparaat bijvoorbeeld alle stappen die u zet en hoelang u een workout doet zonder dergelijken in te stellen. Ook laat het apparaat eventuele rondetijden of snelheden zien als u een trainingsprogramma instelt. Het houdt ook uw hartslag bij. Al deze resultaten kunnen na de training opnieuw worden ingezien, zodat er kan worden bekeken welke resultaten er zijn gehaald.

De smartwatch van Apple

De smartwatch van Apple heeft een eigen naam gekregen, namelijk de AppleWatch. De eerste AppleWatch kwam uit op 9 september 2014. Inmiddels is Apple al voorbij de series 1, 2 en 3, dus is de vierde al uitgekomen. Hierbij is ook spraak assistent van Apple, Siri, ingebouwd. Siri helpt u met het oplossen van vragen die u aan Siri stelt. Als u Siri wil gebruiken moet u de Home-knop ingedrukt houden voor een paar seconden, of ‘ Hé Siri ‘ zeggen naar uw telefoon op AppleWatch. De AppleWatch biedt net als vele andere smartwatches de mogelijkheid om te antwoorden op inkomende berichten en de sportmetingen bij te houden. De AppleWatch kan ook apps als de navigatie gebruiken en de camera van de telefoon besturen.

De smartwatch van Samsung

Samsung biedt verschillende soorten smartwatches aan. Zo kan u het sporthorloge kopen, maar ook de normale. Beide horloges bieden vele verschillende opties. Zo meet net als vele anderen het sporthorloge allerlei resultaten van tijdens de sport workout en kunt u deze later terugkijken. De naam van het sporthorloge is de Samsung Gear Fit. Het eerste horloge van Samsung werd op 4 september 2013 gepresenteerd en deze heette de Samsung Galaxy Gear. De eerste verscheen op 25 september in de winkel. De nieuwste smartwatch van Samsung heet de Samsung Galaxy Gear 3, deze biedt verschillende nieuwe functies. Zo maakt Samsung het mogelijk om Spotify te bedienen op het mobiele horloge. U kunt ook allerlei andere apps als Google Maps en de camera bedienen tijdens het gebruiken van de smartwatch van Samsung.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van