Goedkoop Bellen

Smartphone zonder randen

Deel artikel

Tegenwoordig schommelt de telecom markt de hele tijd heen en weer. Er gaat bijna geen dag aan ons voorbij zonder dat we op het nieuws lezen dat er een nieuw ontwerp is uitgebracht. De periode waar we nu in zetten met de mobiele telefoons, zijn de telefoons met een zo groot mogelijk beeldscherm. Daarom bespreken we dit onderwerp ook in deze blog.

De eerste toestellen zonder een rand

Eind 2017 bracht Apple de iPhone X uit. In vergelijking met andere mobiele telefoons had dit toestel een aanvankelijk groter beeldscherm. Echter was dit niet het eerste toestel op de markt met een groter beeldscherm. Het Chinese telecom bedrijf Xiaomi bracht in 2015 één van de eerste toestellen zonder rand uit. Velen denken dat Apple als eerst was met dit innovatieve product, maar de markt in China is hier al een paar jaar mee bezig.

Een smartphone zonder rand is de nieuwe trend

Apple bracht in de maanden september en oktober van 2018, drie gloednieuwe toestellen uit met een zeer modern design. De toestellen beschikken over een zeer ruim beeldscherm.

In 2018 zijn door toonaangevende fabrikanten diverse smartphone modellen zonder een rand aangekondigd. Misschien wel 1 van de 2 bekendste smartphone bedrijven in Nederland is Samsung. Dit telecom bedrijf heeft aangekondigd dat zij in het eerste half jaar van 2019 de Samsung Galaxy S10 op de markt willen hebben liggen. Het huidige topmodel van Samsung is de Galaxy S9. Dit product beschikt over het zo geheten screen-to-body ratio van 84,2%, terwijl de nieuwe S10 moet gaan beschikken over een minimaal beeldscherm van 90%.

Door deze nieuwe ontwikkelingen, zijn dit soort toestellen erg populair onder de consument en vliegen ze nu al als warme broodjes over de toonbank. Dit zal de komende jaren niet veranderen.

Concurrentie

In Nederland denken de bewoners al snel aan Apple en Samsung als het gaat om telecom bedrijven. Terwijl Vivo en Lenovo ook grote namen zijn in de smartphone wereld. Vivo is een dochteronderneming van het OnePlus en Oppo. Deze bedrijven zijn jaarlijks goed voor honderden miljoenen smartphones. Lenovo kennen we in Nederland eerder van de laptops dan van de mobiele telefoons. Echter zijn die bedrijven druk in de weer met het lanceren van innovatieve telefoons, denk hierbij aan de Lenovo Z5. Dit is een toestel die Vivo en Lenovo samen hebben uitgebracht. Op onze website zijn dan ook verschillende toestellen van populaire merken te vinden.

Dat de slag om wie het beste en grootste toestel met het grootste scherm nog lang niet gespeeld is moge duidelijk zijn. Chinese telecom bedrijven krijgen steeds meer invloed op de telecom markt. Terwijl Apple en Samsung niet stil zitten is er wel werk aan de winkel voor hun om aan de top te blijven van de telecom markt.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van