Goedkoop Bellen

Smartphone verslaving

Deel artikel

Wij vinden de smartphone een fantastische uitvinding is en maken zelf ook veel gebruik van deze handige gadget. Het zijn net mini computers waar je van alles op kunt doen wat de meeste mensen vroeger niet eens konden voorstellen op een mobiele telefoon. Echter zijn er veel mensen verslaafd aan hun smartphone en kunnen het niet wegleggen. We weten hoe verslavend het kan zijn maar het is beter om je smartphone onder controle te houden. We zeggen niet dat je je smartphone uit je leven moet halen, we bedoelen dat je je smartphone minder vaak moet gebruiken en ook de momenten gaat herkennen wanneer je je smartphone niet nodig hebt. Denk maar aan bijvoorbeeld wanneer je met iemand aan het praten bent, dan is het niet de bedoeling dat je midden in het gesprek je smartphone naar buiten haalt om je social media te checken. Dit is niet fijn voor de degene waarmee je praat en geeft de impressie dat je niet geïnteresseerd bent in wat diegene heeft te zeggen.

Afkicken

Het is dus belangrijk om af te kicken van je smartphone verslaving. Je moet je smartphone niet gebruiken als een constante afleiding door de social media, je kan het beter gebruiken als gereedschap. Denk maar aan het berekenen met de calculator, notities maken, navigeren via je smartphone, iets opzoeken via Google of informatie opzoeken op Wikipedia, bankieren via je smartphone, kijken hoe het weer is vandaag en ga zo maar door. Dit zijn dingen die niet verslavend zijn. Je ziet niet iemand de hele dag naar een calculator te staren. Deze dingen zijn heel handig op het moment dat ze nodig zijn en kunnen je leven een stuk makkelijker maken. Om van je verslaving af te kicken moet je je smartphone zien als een soort gereedschap en vaker dit soort dingen gebruiken. Ook kun je naar al je apps gaan en kijken welke apps je echt nodig hebt en welke apps je er eigenlijk wel af kan gooien. Zoals dat spelletje dat constant om je aandacht vraagt of die app die je steeds meldingen geeft waar je eigenlijk niet veel aan hebt. Als je echt wil afkicken dan raden we je aan om je social media voor een weekje te verwijderen en vervolgens iets met de extra tijd doen, zoals sporten.

Tips

Hier hebben we dus nog een paar tips voor je om te helpen bij het afkicken van je smartphone verslaving. Bij de eerste stap is het essentieel om te beseffen dat je verslaafd bent aan je smartphone, je moet tot de conclusie komen dat het overdreven is wat je met je smartphone doet of dat je veel te vaak op je smartphone kijkt zelfs wanneer het niet nodig is. Ook kun je je smartphone vaker wegstoppen en op een andere plek neerleggen. Doe je smartphone bijvoorbeeld niet in je zak maar in je tas. Wanneer je gaat slapen, leg je smartphone op een andere plek neer bijvoorbeeld in de keuken. Tevens, neem je smartphone niet mee naar de WC. Als je deze tips volgt dan ben in ongeveer week afgekickt van je verslaving. Natuurlijk kun je dan nog wel je smartphone gebruiken en je social media checken maar het gaat erom hoe vaak je het gebruikt en wanneer je het echt nodig hebt.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van