Goedkoop Bellen

Sim only bellen of een telefoon abonnement

Deel artikel

Wanneer je een abonnement bij je telefoon hebt moet je daarvoor elke maand wat extra’s betalen. Een abonnement is nu een afbetaling op je mobiele telefoon. Wanneer je voor een sim only kiest bespaar je erg veel kosten. Vooral bij de nieuwe toestellen is het erg duur geworden. Je hoeft immers ook niet het nieuwste van het nieuwste te hebben. Een telefoon die al een tijdje op de markt is werkt ook nog prima. Met een sim only abonnement betaal je een relatief laag bedrag per maand in vergelijking tot een toestel met abonnement. Een sim only abonnement kun je bijna altijd zelf samenstellen. Je kunt zelf bepalen hoeveel MB’s internet je wilt, hoeveel sms en hoeveel belminuten je wilt hebben. Dat is per persoon nog al verschillend, daarom past een sim only abonnement ook zo goed bij allerlei mensen. Voor een goedkope sim only ga je naar de website van Ben en stel je daar zelf je abonnement samen.

 

Wat is voor mij de goedkoopste optie om te bellen?

Tegenwoordig kun je op allerlei manieren goedkoop bellen. Je kunt bellen via de vaste lijn, bellen via internet of mobiel bellen. Maar wat de goedkoopste optie is, is lastig te zeggen. Er zijn zoveel opties tegenwoordig. Eigenlijk kan bellen het goedkoopste via een sim only abonnement.  Je betaalt hier alleen voor het netwerk van de provider en dat maakt het zo goedkoop. Wanneer je meer dan 30 minuten per maand belt, dan is het voordeligst om een sim only abonnement te nemen. Bel je minder dan 30 minuten per maand, dan kun je beter voor een prepaid sim only kiezen. Je ziet niet vast aan een contract en je kunt daarnaast ook zelf kiezen voor een goedkope of voor een duurdere simkaart. Je laadt je simkaart op doormiddel van een kaartje in de winkel je waardeert je tegoed online op bij de website van je provider. Wanneer je tegoed op is, kun je niet meer bellen of sms’en maar wel gebeld worden of sms’en ontvangen. Je moet wel altijd een klein beetje tegoed op je kaart hebben staan, anders vervalt je nummer naar een tijdje. Wanneer je alleen maar naar een vaste lijn belt, is het voordeliger als jij zelf ook met een vaste lijn belt. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en je belt daardoor onbeperkt naar andere vaste nummers.

 

Het nieuwe bellen

Mobiel internet is de laatste jaren steeds meer in opmars gekomen. Het vervangt het huidige bellen en sms’en. Er komen steeds snellere internettoegangen, momenteel zitten de meeste providers al op een 4G netwerk en is het 5G netwerk in aantocht. Door het sneller maken van deze netwerken gaat het bellen op de oudere netwerken en wordt dus goedkoper. Er kan zelfs via sommige apps al gebeld worden, zoals via WhatsApp. Er kan ook via de vaste lijn gebeld worden en zelfs met beeld. Bellen via de vaste lijn gaat met Skype. Hopelijk weet je nu beter wat bij jou past!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van