Goedkoop Bellen

Samsung wil prijs Galaxy S6 aanpassen

Deel artikel

Samsung heeft wederom haar omzet en winst zien dalen, ondanks de lancering van de twee nieuwe vlaggenschepen; de Galaxy S6 en de S6 Edge. Om uit de negatieve spiraal te komen, laat het bedrijf weten dat de prijs van de S6 zal worden aangepast om de verkoop te stimuleren.

Tijdens een presentatie heeft Samsung haar cijfers van het tweede kwartaal van 2015 bekend gemaakt. In het 2e kwartaal boekte het bedrijf een omzet van omgerekend 38 miljard euro met een winst van 4,5 miljard euro. Het jaar daarvoor was in deze periode de omzet 7% meer en de winst 8,5%. De daling van de omzet en winst komt vooral weg uit de smartphonetak van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Samsung verklaart dat de verkopen in het laag en midden segment telefoons tegenvallen en dat de marketingkosten bij de introductiekosten hoog zijn. Deze kosten en mindere verkopen hebben invloed op de omzet en winst. Hoewel de Galaxy S6 en de S6 Edge wel goed verkopen, in het begin zelfs boven verwachting, heeft Samsung besloten om de prijs van de toestellen flexibel te houden. Hierdoor kan de verkoop van deze toestellen hoog blijven. Wat er precies met de prijs gedaan wordt is niet bekend gemaakt en wanneer dit uitgevoerd wordt is ook nog niet bekend.

De verwachting is dat Samsung binnenkort nog twee nieuwe toestellen op de markt zal brengen, de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5. Beide toestellen zijn van groot formaat en zullen gezien de geschiedenis goed aanslaan.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van