Goedkoop Bellen

Samsung Galaxy S7 vermoedelijk 10 procent goedkoper dan voorganger

Deel artikel

Het is nog even wachten op de aankondiging van de Samsung Galaxy S7, maar de geruchtenmolen draait al weer volop. Een Chinese analist weet te melden dat fabrikant Samsung het nieuwe vlaggenschip mogelijk tien procent goedkoper zal maken dan zijn voorganger bij introductie.

De fabrikant zal deze keuze hebben gemaakt doordat in het laatste kwartaal de resultaten van de mobiele tak van Samsung tegenvielen. Hoewel er wel meer toestellen werden verkocht, werd er minder winst gemaakt. Dit viel te wijten aan het feit dat er meer budgettoestellen werden verkocht en minder high-end toestellen als de Galaxy S6 of S6 Edge. Door de prijs lager te maken wil de fabrikant de aanschafprijs, onder de prijs van bijvoorbeeld een iPhone te houden, om zo de verkopen van high-end toestellen te stimuleren.

De Galaxy S7 zal het huidige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6, opvolgen en zal als we kijken naar eerdere releases rond maart 2016 aan worden gekondigd. Eerdere informatie uit geruchten wezen er overigens op dat de fabrikant het toestel al in Januari wil aankondigen. Over specificaties is nog weinig bekend, wel zijn er geruchten dat het toestel over een display zal beschikken die onderscheid kan maken in hard- of zacht drukken. Deze techniek paste Apple onlangs ook toe in haar nieuwe vlaggenschepen de iPhone 6S en 6S Plus.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van