Goedkoop Bellen

Samsung, Apple en GSMA ontwikkelen ingebouwde simkaart

Deel artikel

GSMA-hoofd Anna Bouverot heeft in een interview met de Financial Times gezegd dat de brancheorganistatie samen met Samsung en Apple aan het werk is, om een simkaart te ontwikkelen die in een mobiel apparaat ingebouwd kan worden. Hierdoor kunnen gebruikers van provider wisselen, zonder te wisselen van simkaart.

GSMA is de brancheorganisatie die wereldwijd mobiele aanbieders vertegenwoordigt. De organisatie zegt dichtbij een overeenkomst te zijn voor de implementatie van een ingebouwde simkaart. Middels deze simkaart hoeven gebruikers niet meer te wisselen van simkaart als er van provider gewisseld wordt. Momenteel zijn simkaart gebonden aan een telecomprovider en bovendien zijn er drie verschillende formaten in omloop.

Met een ingebouwde simkaart dienen gebruikers in te loggen op de simkaart met gegevens die door een provider wordt verstrekt. Het is hierdoor eenvoudiger om te wisselen van provider en bovendien staat de techniek toe om één abonnement op meerdere devices te gebruiken.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van