Goedkoop Bellen

Qualcomm toont draadloos opladen metalen telefoons in video

Deel artikel

Qualcomm, een bedrijf dat in smartphoneland vooral bekend is van zijn mobiele processors, heeft in een video een techniek getoond die het mogelijk maakt om metalen telefoons draadloos op te laden. Momenteel is het alleen mogelijk om telefoons op te laten die van bijvoorbeeld plastic of glas zijn.

De technologie die wordt getoond is compatible met de Rezence standaard. Deze standaard is een standaard voor draadloos opladen, maar wordt minder vaak toegepast. De meeste smartphones die draadloos opgeladen kunnen worden, werken met de Qi-standaard. Alle devices die nu draadloos opgeladen kunnen worden moeten van een materiaal gemaakt zijn die magnetische stralingen goed doorlaat, zoals glas of plastic.

Op de video wordt de techniek gedemonstreerd door een Samsung Galaxy S5 die is uitgerust met een metalen plaat van enkele millimeters, draadloos op te laden. Hoe de techniek werkt doet het bedrijf niet uit de doeken. Bekijk de video hieronder!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van