Goedkoop Bellen

Project Ara is uitgesteld door problemen met magnetische koppelingen

Deel artikel

Google is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een modulaire smartphone. Het toestel wordt ontwikkeld onder de naam Project Ara en zal in eerste instantie dit jaar al uitkomen in Puerto Rico. Eerder deze week maakte het bedrijf bekend deze deadline niet te gaan halen en dat het werd opgeschoven naar 2016, waarom precies werd niet bekend gemaakt. Vandaag heeft Google bekend gemaakt dat het bedrijf problemen heeft met het magnetische systeem waarmee verschillende modules aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

De Project Ara smartphone is een telefoon die modulair is opgebouwd. Het bestaat uit een basisskelet, waarin fysieke modules toegevoegd kunnen worden. Deze modules voegen functionaliteiten toe aan de telefoon, zoals bijvoorbeeld een camera. Hierdoor hoeft de gebruiker alleen modules aan te schaffen die daadwerkelijk gebruikt worden. Momenteel worden de modules met elkaar verbonden door middel van een magnetisch systeem, maar dit blijkt uit tests niet sterk genoeg te zijn.

Bij een valtest bleek dat de modules van elkaar losschieten. Google geeft aan nu bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuwe bevestigingssysteem wat steviger moet worden. Aanvankelijk was Google van plan de smartphone eerst op de markt te brengen in Puerto Rico maar het bedrijf heeft bekend gemaakt dit te willen verschuiven naar de Verenigde Staten.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van