Goedkoop Bellen

Populariteit bellen via WhatsApp stijgt in Nederland

Deel artikel

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen gebruik maken van apps om te bellen. Meer dan de helft van de gevraagden in het onderzoek geeft aan wel is te hebben gebeld met de bel functionaliteit van WhatsApp. Het onderzoek is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Multiscope.

Volgens het onderzoek gebeurt 12% van al het belverkeer in Nederland al via een speciale bel app, het overige belverkeer verloopt nog steeds via het traditionele bellen. Van de onderzochte mensen geeft meer dan 50% aan dat deze wel is een bel applicatie heeft gebruikt. Er zijn verschillende apps die over een bel functionaliteit beschikken, maar WhatsApp is hiervan duidelijk de populairste.

Van de 12% van de mensen die via een app bellen, maakt 86% gebruik van WhatsApp. Skype en FaceTime hebben een aandeel van respectievelijk 19% en 12%. Facebookmessenger heeft 12% en minst populair is Viber met een aandeel van maar 5%.

Mede doordat WhatsApp dit jaar de belfunctie heeft toegevoegd is het marktaandeel van bellen via apps zeker gestegen. Gebruikers kunnen vanuit de populaire berichten applicatie direct bellen naar hun contacten. Als deze trend doorzet zullen er minder belminuten verkocht gaan worden, iets wat ook is gebeurd met SMS. Providers zullen hierdoor wel grotere databundels gaan verkopen, doordat bellen via een app data verbruikt.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van