Goedkoop Bellen

Ongeveer driekwart Nederlandse jeugd heeft Instagram en Snapchat

Deel artikel

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat ongeveer driekwart van de Nederlandse jeugd Instagram en Snapchat hebben geïnstalleerd op hun smartphone. De apps hebben ten opzichte van het vorige onderzoek, een grote stijging gemaakt. Instagram is van 42% naar 74% gestegen, Snapchat van 33% naar 71%.

Het onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Telecompaper geeft elke drie maanden een rapport uit, waarin de populairste applicaties zijn opgenomen. Dit rapport is gebaseerd op statistieken die door een panel van tienduizend mensen wordt verzameld. De cijfers die uit dit onderzoek komen, geven niets aan over het gebruik van de applicaties. Er wordt namelijk alleen gemeten of een app geïnstalleerd is, niet of deze actief gebruikt wordt.

Instagram, een social app waarmee foto’s en video’s uitgewisseld kunnen worden, is vooral onder de jeugd populair; 74% van de jongeren heeft de app geïnstalleerd. Onder dertigers heeft 30% de app geïnstalleerd op hun smartphone. Snapchat is ook populair bij de Nederlandse jongeren, 71%% van de panelleden heeft de app geïnstalleerd. Onder ouderen is Snapchat een stuk minder populair, in de groep van 20 tot 29 jaar heeft 28% de app geïnstalleerd, en in de ouderengroep slechts 2%.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van