Goedkoop Bellen

OnePlus heeft een primeur

Deel artikel

Het afgelopen jaar zijn er al heel wat geruchten/feiten de wereld ingebracht over het 5G netwerk en het eerste 5G toestel. Men zegt belofte maakt schuld, maar OnePlus maakt zijn woorden wel waar! Het Chinese telecombedrijf heeft aangekondigd in een persbericht, dat zij de eerste 5G toestel in Europa uitbrengen. Hiermee schudt het grote concurrent, zoals Samsung af!

Wel of niet verkrijgbaar in Nederland?

Dit 5G toestel zal Nederland overslaan, maar onze westerse buren kun er wel mee aan de slag! OnePlus werkt voor zijn eerste 5G telefoon samen met de Britste provider EE en chipfabrikant Qualcomm.

Qualcomm heeft op de tweede dag van zijn Snapdragon Technology Summit 2018 de nieuwe Snapdragon 855 aangekondigd. Deze nieuwe chip ondersteund het 5G netwerk.

Echter, ligt het niet aan de providers, maar aan ons netwerk. De Nederlandse 5G-freqeunties moeten namelijk nog geveild worden. Pas daarna kunnen providers hun netwerk gaan uitbouwen!

De naam?

Pete Lau, de directeur van OnePlus, heeft niet bekendgemaakt hoe het toestel gaat heten. Er gaan wel geruchten rond dat het niet de opvolger van de OnePlus 6T zal zijn, maar dat er een nieuwe toestelreeks komt. Hiermee kan OnePlus nog beter concurreren met andere telecom bedrijven en verbeterd het hun eigen positie op de markt!

2016

Het is natuurlijk van zelf sprekend dat telecom bedrijven zich moeten blijven ontwikkelen. OnePlus was al bezig met de 5G toestellen sinds 2016. Toen in 2017 Qualcomm en OnePlus samen in zee gingen, werd de droom om als eerst een 5G toestel te presenteren op de markt, snel werkelijkheid.

Visie

Het 5G netwerk word wereldwijd steeds verder uitgebouwd. Dat OnePlus heeft gekozen om te beginnen in Groot-Brittannië is niet heel bijzonder. ‘EE en OnePlus delen dezelfde visie: de klant de best mogelijke verbinding bieden’, zegt Marc Allera, directeur van EE. Om te beginnen zullen de plekken: Londen, Cardiff, Edinburg, Belfast, Birmingham en Manchester de eerste steden zijn die over het 5G netwerk kunnen beschikken.

Voordeel

In tegen stelling tot 4G is zijn grotere broer een stuk sneller, denk hierbij aan het downloaden van bestanden of films. Het zal ook sneller kunnen zijn dan WIFI of bekabeld internet. Gaan we dan met zijn allen massaal op het 5G netwerk internetten?

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van