Goedkoop Bellen

Onbeperkt 4G abonnementen: wat zijn de voor- en nadelen?

Deel artikel

In een wereld waarin we steeds afhankelijker worden van onze smartphones en het internet, lijkt het aantrekkelijk om een onbeperkt 4G abonnement af te sluiten. Maar hoe onbeperkt zijn deze abonnementen echt? Wat houdt de fair use policy in? En wat moet ik op letten bij het kiezen van zo’n abonnement?

Hoe onbeperkt zijn onbeperkte 4G abonnementen?

Als je een onbeperkt 4G abonnement afsluit, betekent dit niet dat je onbeperkt kunt internetten zonder dat er beperkingen of extra kosten van toepassing zijn. In veel gevallen geldt er een zogenaamde fair use policy, waarbij de provider bepaalt hoeveel data je maximaal mag verbruiken voordat je extra kosten krijgt of dat er beperkingen worden opgelegd. Dit is vaak een redelijk hoog bedrag, zoals 100GB per maand, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Check daarom bij je provider wat het beleid is. Dat verschilt bij Tele2, T-Mobile en Vodafone zowel als de partijen die hun netwerk gebruiken.

Wat is de fair use policy?

De fair use policy is een beleid van de provider waarbij wordt bepaald hoeveel data je maximaal mag verbruiken voordat er beperkingen of extra kosten van toepassing zijn. Dit beleid is er om te voorkomen dat enkele gebruikers te veel data verbruiken, wat ten koste kan gaan van de internetkwaliteit voor andere gebruikers. Als je dus meer data verbruikt dan de fair use policy toestaat, kan dit leiden tot extra kosten of beperkingen op je verbinding.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een onbeperkt 4G abonnement?

Als je op zoek bent naar een onbeperkt 4G abonnement, is het belangrijk om goed te letten op de voorwaarden en het beleid van de provider. Zoals we hebben gezien, is het belangrijk om te weten of er een fair use policy van toepassing is en wat deze precies inhoudt. Daarnaast is het ook verstandig om te letten op andere voorwaarden, zoals de duur van het abonnement, eventuele opzegtermijnen en de kosten voor het afsluiten van het abonnement. Door goed te vergelijken en de voorwaarden goed te lezen, kun je het juiste abonnement kiezen dat aansluit bij je behoeften.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van