Goedkoop Bellen

Nieuwe versie WhatsApp heeft functie om dataverbruik bij bellen te verminderen

Deel artikel

Eerder deze week bleek in een onderzoek dat bellen via een speciale app sterk in populairiteit toeneemt. Waar vroeger mensen alleen via het traditionele bellen elkaar belden, gebruikt zo’n 12% van de Nederlanders hiervoor nu een speciale app. Hiervan maakt 86% gebruik van WhatsApp, die dit jaar de belfunctionaliteit heeft toegevoegd. In een nog niet officieel gereleasete versie is een optie verschenen die het mogelijk maakt om het datagebruik te verminderen tijdens het gebruik van de belfunctie, zo ontdekte DroidApp.

De belfunctie van WhatsApp maakt gebruik van data, voor mensen met een klein data abonnement kan dit ervoor zorgen dat deze snel door de data heen zijn. In een testgesprek van 2,25 minuten gebruikte WhatsApp zonder de optie 920KB data, met de optie aan nog maar 700KB. Er is geen duidelijk verschil hoorbaar in audiokwaliteit.

Deze optie zorgt er dus voor dat er minder data gebruikt wordt, maar zorgt er tevens voor dat op plekken met een minder snelle verbinding de functie ook beter gebruikt kan worden. WhatsApp heeft de optie officieel bevestigd, maar zegt niet wanneer de optie in de consumenten versie beschikbaar zal zijn. Ook over de technische werking van de functie wil het bedrijf niets zeggen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van