Goedkoop Bellen

Nieuwe previewversie Android M beschikbaar

Deel artikel

Google heeft een nieuwe preview versie van het mobiele besturingssysteem Android uitgebracht. In de nieuwe versie zitten een aantal nieuwe functies en wijzigingen ten opzichte van de vorige versie. Verwacht wordt dat de nieuwste versie voor consumenten, Android M, in de herfst van dit jaar gelanceerd zal worden.

Landscape modus voor Android

In vorige versies was het alleen mogelijk om apps in landscape modus te gebruiken, in de nieuwe versie is het mogelijk om ook Android in landscape modus te gebruiken op mobiele apparaten. Bij tablets was deze functie al langer beschikbaar, maar komt nu ook beschikbaar voor smartphones.
Daarnaast zijn er wat visuele wijzigingen gedaan aan het widget overizcht, het app overzicht en het overzicht met informatie over het opslag geheugen. Verder is het mogelijk om het besturingssysteem zelf apps te laten groeperen. In de nieuwe versie zijn daarnaast veel bugs gefixt, waardoor het systeem een stuk stabieler en sneller is dan vorige versies. Wie de preview wil uitproberen, kan deze via een omweg installeren op Nexus smartphones. In de herfst van dit jaar komt de consumenten versie beschikbaar voor andere toestellen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van