Goedkoop Bellen

Nieuwe iPhones op de markt

Deel artikel

Jaarlijks verschijnen er nieuwe iPhones op de markt. Apple is van plan om in 2019 3 vernieuwde versies van de iPhone XR, XS en XS Max op de markt te brengen. Deze zullen in de loop van september en oktober 2019 verschijnen.

Prijsstelling nieuwe iPhones

De prijzen voor de nieuwe iPhones zijn voor nu nog niet bekend, maar natuurlijk zijn er al wel adviesprijzen. De prijzen zullen naar verwachting hoger liggen dan de voorgaande jaren. Dit ondanks alle kritieken die er geweest zijn op de prijsstellingen. Mensen vonden de prijzen van de voorgaande iPhones namelijk te hoog. De adviesprijzen voor de iPhones die in 2019 worden uitgebracht zijn als volgt:

  • IPhone XR:                   € 849,-
  • iPhone XS:                    € 1149,-
  • iPhone XS Max:          € 1249,-

Design van de telefoon

De nieuwe modellen van iPhone zullen qua design veel lijken op de modellen die in 2018 zijn uitgebracht. Het grootste verschil zal waarschijnlijk zitten in de vernieuwde cameralens. Apple is namelijk van plan om een driedubbele cameralens toe te gaan voegen. Voorheen had de iPhone één of twee cameralenzen. De “derde” camera bevat dan ook nieuwe functies voor de nieuwe iPhones.  Er zijn speculaties dat de derde camera gebruikt gaat worden als een 3D-camera. De lens kan ervoor zorgen dat de diepte en de afstand van het toestel kunnen worden gemeten, in opzicht van het object waar de camera zich op focust. Verder overweegt Apple om nog meer functies toe te voegen aan de camera, zoals de Night Sight functie. Hierdoor kunnen er betere foto’s in het donker worden gemaakt.

Ook gaat het gerucht dat de nieuwe iPhones andere kleuren zullen gaan bevatten. Vaak als het vernieuwde exemplaar op het oude exemplaar lijkt, overweegt Apple om de kleuren van het toestel te veranderen. Dit is bijvoorbeeld gebleken bij de iPhone XR. Voor de nieuwe iPhones wordt er geschreven over de kleur “gradiënt”. Het zorgt voor een bepaald effect, waardoor het lijkt dat de iPhone meerdere kleuren bevat.

Voor de nieuwe iPhones zijn al renders gemaakt, maar het resultaat wijkt vaak af aangezien het een verwachting is. Apple past namelijk vaak nog het één en ander aan, waardoor de smartphone er nog eleganter uit zal komen te zien wanneer deze op de markt gebracht wordt.

Specificaties nieuwe iPhone

De nieuwe iPhones zullen een nieuwe chip bevatten. Voorheen draaide de iPhone op een A12-chip, dit jaar zal het waarschijnlijk om een A13-chip gaan. Dit zorgt ervoor dat de batterijduur van de iPhone langer mee gaat en dat de smartphone beter zal gaan presteren.

Verder zullen de nieuwe iPhones ondersteunt worden met een 5G-netwerk en snellere wifi. De nieuwe toestellen zullen uitgerust worden met wifi 6, een vernieuwde versie van wifi die voor betere en betrouwbaardere prestaties zal gaan zorgen. Helaas is er nog geen 5G-netwerk in Nederland, maar in Nederland zijn ze er al wel mee bezig om zo’n netwerk op te zetten. Naar verwachting komt er in 2020 een 5G-netwerk in Amsterdam en zal deze vanaf 2025 verder worden uitgebreid, waardoor meerdere plaatsen in Nederland toegang kunnen krijgen tot het netwerk.

Ook gaat het gerucht rond dat Apple van plan is om de nieuwe iPhones te voorzien van een usb-c-aansluiting, in plaats van een Lightning-poort. Dit zorgt ervoor dat de iPhone sneller wordt opgeladen en dat de iPhone gemakkelijk kan worden aangesloten op een extern scherm. Een ander voordeel van deze aansluiting is, dat andere Apple producten deze aansluiting ook bevatten.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van