Goedkoop Bellen

Netflix kijken in virtual reality

Deel artikel

Het is helemaal hip om in virtual reality films of series te kijken, met de nieuwe app van Netflix is dit mogelijk. De app van Netflix kun je gebruiken om met je Ocolus Rift, Samsung Gear VR of een andere virtual reality bril de video te bekijken. Tot nu toe is er nog niet bekend of Netflix 360 graden content gaat maken of uitzenden. Voor Netflix is dit wel voor de hand liggend omdat Netflix bekend staat om vernieuwing en vaak voorloopt met techniek en eigenwijsheid. De wereld van VR zal met deze mogelijke nieuwe functie zeker niet slechter worden.

 

Het ontstaan van de VR bril

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om de wereld om je heen te bekijken zonder van je stoel af te gaan. Dat wilde oprichter Palmer Luckey van Oculus VR mogelijk maken, het bedrijf achter de beste VR bril. Het bedrijf maakt het mogelijk om diverse ervaringen te hebben zoals het rijden in een achtbaan en het verkennen van de buitenaardse wereld. De techniek voor deze VR bril staat nog aan het begin van hun doorbraak maar zal snel uitgroeien tot de nieuwe revolutie. Een revolutie die ooit de mobiele telefoon ter wereld heeft gebracht, later de smartphone en daarna de tablet.

De Oculus Rift is een apparaat dat je op je hoofd zet en waardoor je kunt kijken, het heeft niet hetzelfde effect als een verrekijker. Het is juist een scherm dat alles op normale afstand laat zien en je hoofdbewegingen volgt, op deze manier kun je een heel andere manier de wereld ervaren. Naast deze manier van de VR bril gebruiken heeft Samsung samen met Oculus de Gear VR gemaakt. Dit is een apparaat dat het mogelijk maakt om van je smartphone een VR bril te maken.

Doordat je via je smartphone virtual reality kan kijken is het ook mogelijk om hier in Oculusworld Netflix te kijken. Met de nieuwe Netflix app word je in een virtuele, sfeervolle woonkamer geplaatst die je vervolgens naar je eigen films en series laten kijken op een 110-inch groot virtueel televisiescherm. Door dit te gebruiken krijg je het idee dat je je in een thuisbioscoop bevindt. Het idee hierachter is dat je midden in een actiescène staat en niet alleen ‘kijkt’ maar het echt kan beleven.

 

De geschiedenis van VR

Vele mensen denken dat virtual reality helemaal nieuw is. Toch is dit niet zo, al sinds de jaren ’80 komt virtual reality voor, alleen was het toen wel heel anders. In de jaren ’80 werd alleen de beleving beschreven omdat de techniek niet ver genoeg ontwikkeld was om het beeld te kunnen realiseren. In de jaren ’90 kwam de game industrie op gang en toen werd ook de VR bril weer erbij gehaald. SEGA kwam namelijk met de eerste echte VR bril en ook Nintendo kwam met een virtual reality game. Door de het hoge prijskaartje en de weinige game ervaring werd virtual reality in de jaren ’90 niet een groot succes. In 2015 is Ocolus Rift opnieuw op de markt gebracht voor de virtual reality techniek toen kregen ze ook de benodigde financiële middelen om VR op de markt uit te brengen. Inmiddels is Oculus gekocht door Facebook en heeft op dit moment de beste techniek.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van