Goedkoop Bellen

Mobiele trends van de toekomst

Deel artikel

Het is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken, de mobiele telefoon. Er vinden continue nieuwe ontwikkelingen plaats. Het was vroeger bijzonder dat mobiele gebruikers überhaupt een foto konden maken met het toestel, terwijl dat nu iets standaards is. Maar wat zijn precies de trends van de toekomst?

Opvouwbare telefoon

De eerste opvouwbare telefoons zijn al op de markt verschenen. Een telefoon die groter gemaakt kan worden tot een tablet en kleiner gemaakt kan worden tot een telefoon. Doordat de telefoon een scharnier en een flexibel scherm heeft, is het mogelijk om de telefoon te buigen.

FlexPai is het eerste telefoonbedrijf dat de opvouwbare telefoon op de markt heeft gebracht, onder de naam Royole Flexpai. De telefoon kost ruim 1300 euro en functioneert ook als een tablet. De telefoon bestaat uit 2 schermen, gemaakt van plastic. Verder is er een verwachting dat Samsung na FlexPai het tweede bedrijf zal zijn dat zo’n telefoon op de markt zal gaan brengen. Dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van een opvouwbare telefoon is geen geheim. Het is alleen nog de vraag wanneer het op de markt zal gaan verschijnen.

De eerste opvouwbare telefoons zullen nogal prijzig zijn, maar zodra de technologie zich zal vorderen, zullen de prijzen relatief lager worden. Of dit een trend zal zijn is nog maar af te wachten, maar er is wel een grote stap gezet in de mobiele-technologie.

Vingerscan in het scherm van de mobiel

De meeste mobiele telefoons van dit moment zijn uitgerust met een vingerscan. Het is een moderne functie, die ervoor zorgt dat er snel en gemakkelijk toegang verkregen kan worden tot de mobiele telefoon. De vingerscan zit voornamelijk verwerkt in de home button en op de achterkant van de telefoon. Het gaat om een slimme sensor die de vingerafdrukken van de mobiele gebruikers herkent. Hierbij kunnen de gebruikers zelf bepalen welke vingers er op de telefoon geregistreerd worden. Er is ook een mogelijkheid om vingers van een ander persoon te registeren in het mobiele-systeem.

In de toekomst zullen er steeds meer mobiele telefoons op de markt verschijnen, waarbij de vingerscan verwerkt zit in het scherm. Door simpelweg een vinger op het scherm te leggen, kan het toestel al ontgrendeld worden. Hierdoor krijgen de mobiele gebruikers nog sneller en gemakkelijker toegang tot hun toestel dan dat dit voorheen kon. De eerste toestellen met vingerscan zijn al verschenen op de markt, maar er zullen ongetwijfeld in de toekomst nog meer op de markt verschijnen. Verder is de betrouwbaarheid van de vingerscan een groot voordeel, een vinger is namelijk identiek aan de vinger die op het toestel geregistreerd staat.

Batterijloze mobiele telefoons

Misschien is het optimistisch om te zeggen, maar in de toekomst zullen mobiele telefoons optimaal functioneren zonder batterij. Het is enorm complex om uit te leggen, maar er zijn al vele studies en theorieën om apparaten te laten functioneren zonder daarbij een batterij te gebruiken.

De wetenschappers van de University of Washington hebben ’s werelds eerste batterijloze telefoon ontwikkeld. De telefoon functioneert niet helemaal volgens de eisen die we tegenwoordig stellen aan mobiele telefoons, waaronder de snelheid en gebruiksgemakkelijkheid die het moet hebben. De smartphone heeft zijn eerste telefonische gesprek al gehad. Dit gebeurde op zo’n tien meter afstand ten opzichte van de andere smartphone. Toch neemt het niet weg dat dit een grote stap is in de technologie. 

In de toekomst zullen de batterijloze smartphones alleen nog maar beter worden en zal het ongetwijfeld een trend worden. De vraag is alleen wanneer.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van