Goedkoop Bellen

KPN klanten met Eindeloos Spotify abonnement mogen gebruik blijven maken van voordelen

Deel artikel

De toezichthouder Autoriteit Consument en Markt heeft gisteren besloten dat de bestaande klanten van KPN met een Eindeloos Spoitfy abonnement, gebruik mogen blijven maken van de voordelen van dit abonnement. De vorm van dit contract, MB’s die met Spotify worden gebruikt worden niet doorgerekend aan de klant, is onlangs door de overheid verboden.

Op 15 mei van dit jaar heeft de overheid van Nederland besloten dat voor al het dataverkeer bij mobiele abonnementen kosten in rekening gebracht moeten worden. KPN heeft in het verleden een abonnement aangeboden waarbij MB’s die verbruikt werden door het luisteren van muziek binnen Spotify, niet in rekening werden gebracht. Volgens de overheid viel dit onder prijsdiscriminatie en is het aanbieden van deze abonnementen vanaf 15 mei dus niet meer toegestaan.

Hoewel KPN vanaf 1 mei dit abonnement niet meer aanbied, zijn er klanten die het abonnement voor die tijd al hadden afgesloten. Het ACM heeft gisteren bekend gemaakt dat deze klanten tot het einde van hun contract, wel gewoon van de voordelen van dit abonnement gebruik mogen blijven maken.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van