Goedkoop Bellen

Je smartphone is vatbaar voor de kou

Deel artikel

Het koude winterweer heeft invloed op de conditie van elektronische apparaten. Dit geldt ook voor extreme warmte. De weersomstandigheden kunnen zorgen voor een defecte accu, storende processor of zelfs een defect scherm. Wij bespreken in deze blog 5 tips om dit allemaal te voorkomen.

TIP 1
Veel smartphone-accu’s bestaan uit lithium-ionbatterijen, die bij koude temperaturen geen elektriciteit kunnen verplaatsen. Houdt daarom je smartphone in je zak, dit voorkomt dat de kou echt tot het toestel kan binnen dringen.

TIP 2

Ga niet onvoorbereid op pad. Door de kou kan de batterij sneller leeg gaan of ineens uitvallen. Neem een externe batterij mee (powerbank). Hiermee kun je het toestel opladen als de batterij leeg is of het toestel opnieuw aanzetten, wanneer die is uitgevallen door de kou.

TIP 3

Het beste is om tijdens de kou het toestel helemaal uit te zetten, maar wij weten ook dat dat voor de meeste smartphone eigenaren geen optie is. Wanneer een toestel uit is, stroomt er geen elektriciteit door het toestel. De kou kan dan weinig invloed krijgen op het toestel.

TIP 4

Een beschermhoesje isoleert een smartphone, zodat het beschut blijft in een warme omgeving. Een hoesje vermijdt bovendien temperatuurschommelingen. Een goed hoesje moet uw toestel als het ware laten ademen. Tegenwoordig hebben veel mensen een smartphonehoes die de smartphone beschermt tegen schokken. Tegen de kou is het afteraden om geen plastic hoes te gebruiken, want dit zorgt alleen maar voor meer condensatie.

TIP 5

Anno 2019 is de markt van draadloze oordopjes hard ontwikkeld. Ze zijn in allerlei verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Waarom dit handig is? Komt, omdat ze ideaal zijn om muziek te luisteren. Ten tweede om oproepen te beantwoorden en sommigen laten zelfs toe om via de oordoppen met je stem de stembesturing van de smartphone te gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat het toestel niet wordt blootgesteld aan de kou!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van