Goedkoop Bellen

iPhone XS

Deel artikel

De iPhone XS is één van de drie nieuwe smartphones die Apple op 16 oktober 2018 heeft uitgebracht. Deze iPhone is de middelste van de nieuwe reeks, de iPhone XS Max de duurste en de iPhone XR is  de goedkoopste. Deze 3 telefoons zijn na de spectaculaire iPhone X uitgebracht. Ondanks dat ze bijna dezelfde naam hebben heeft de iPhone XS wel enkele gave upgrades ten opzichte van de iPhone X.

 

Design

Het design van de iPhone XS is bijna niet anders dan zijn voorganger. Langs het scherm zijn weinig bezels aanwezig en er is een notch in verwerkt.  Het formaat van de telefoon is hetzelfde, indien er meer interesse is voor een groter of kleiner beeldscherm is het een aanrader om eens te gaan kijken bij de XR of XS Max. Het is natuurlijk wel mogelijk de iPhone XS te onderscheiden van de bijna gelijke iPhone X. Er zit aan de onderkant een antennelijntje wat niet aanwezig was bij de X. Ook is er dit jaar keuze uit de gouden kleur, dit was niet bij de iPhone X.

 

Schermverandering

Als je nog gewend bent aan de Touch-ID in de homeknop van de Apple telefoons is het toch nog wel een aardige verandering. Het scherm heeft namelijk geen homeknop meer. De vingerafdrukscanner is gezamenlijk met de homeknop uit het toestel gehaald. De manier om nu de telefoon te ontgrendelen zonder code is namelijk gezichtsherkenning. Dit wordt toegepast met dieptecamera’s. Deze camera wordt gebruikt zodat het niet omzeild kan worden met een foto.

 

Duurzamer

Apple heeft de iPhone XS duurzamer gemaakt zoals ze zelf hebben gezegd. Het glas kan natuurlijk nog steeds kapot gaan. Dit zal echter niet meer zo snel gebeuren als bij de voorgangers van de telefoon. De telefoon is ook milieuvriendelijker ontworpen en zouden ze niet meer zo snel slijten als de eerdere smartphones. De telefoons worden duurder, maar ook langer bruikbaar. Dit is natuurlijk een voordeel bij een nadeel. De telefoon zal dus meerdere keren van eigenaar kunnen wisselen zonder dat de prestaties verminderen. Ook is het mogelijk om eventuele onderdelen van een kapotte iPhone XS te recyclen. De iPhone XS is naast de vorige duurzaamheden ook nog eens IP68 waterdicht. Dit betekent dat de telefoon wel 30 minuten lang op 2 meter diepte kan blijven. Let wel goed op: Apple geeft hier geen garantie op.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van