Goedkoop Bellen

iPhone XR

Deel artikel

De Apple iPhone XR is één van de drie nieuwste modellen van de iPhone X serie. Samen met de nieuwe iPhone XS en de XS Max is de XR vorige maand uitgekomen. De iPhone XR is de goedkopere versie van deze serie, ook wel de budget telefoon genoemd. Dit toestel wordt uitgebracht omdat de andere toestellen, de XS en XS Max, relatief dure toestellen worden en dus niet voor iedereen betaalbaar zijn.

 

Camera en uiterlijk

De iPhone XR heeft in tegenstelling tot de XS en de XS Max een maar één camera aan de achterkant zitten. Wel zit er een selfiecamera aan de voorkant zoals de XS en de XS Max ook hebben. Gelukkig dus maar voor de selfiemakers onder ons. De iPhone XR is tevens ook maar een klein stukje kleiner dan de XS Max. De XR is 150,9 x 75,7 x 8,3 mm met 194 gram terwijl de XS Max 157,5 x 77,4 x 7,7mm met 208 gram is. De XS Max heeft dan wel 0,4 inch meer dan de XR. Het verschil tussen de twee zit voornamelijk in de bezels. De schermgrootte is dan ook maar 79%, wat erg weinig is. Ondanks dat de telefoon aardig dik is zal dit geen toekomstige kopers afstoten. Telefoons worden tegenwoordig steeds dunner, terwijl dit niet voor iedereen even fijn is. Ook is de telefoon IP67 waterdicht. Dit betekent dat de telefoon tegen een korte tijd onder water kan.

 

Opslag en software

De nieuwe iPhone XR zal verkrijgbaar zijn in verschillende soorten met opslag. Er is keuze uit 64GB, 128GB en 256GB. Het werkgeheugen van een apparaat wordt altijd het RAM geheugen genoemd. Het RAM Geheugen van deze XR is 3GB terwijl de XS en XS Max 4GB RAM hebben. Tevens heeft ook de voorganger van de XR, de iPhone X, ook 3GB RAM. De software van de iPhone XR is het IOS 12 systeem. Dit zal ook verwerkt zitten in de XS en XS Max. Deze software zou eventueel ook geïnstalleerd kunnen worden op de iPhone 6S of de nieuwere versies.

 

Accuduur en prestaties

De accuduur van de iPhone XR is opvallend goed. Voor een 2942mAh lijkt het een te lage waarde maar Apple heeft de beschikbare Ampère goed benut. Dit is weliswaar niet zo goed als de XS Max het zou doen maar het is alsnog zeker niet slecht. Hiermee verdiend de iPhone XR een plek in de subtop van de telefoonaccu’s. De telefoon met de beste accu is momenteel de Samsung Galaxy S9 Note. Deze houd het 1345 minuten vol, de iPhone XR zal het 905 minuten volhouden.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van