Goedkoop Bellen

iPhone 6 reparatie kan onbruikbaar worden door reparaties

Deel artikel

Bezitters van een iPhone 6 klagen massaal dat hun toestel niet meer bruikbaar is, na een reparatie buiten Apple om. De gebruikers krijgen de melding “error 53” en kunnen helemaal niets meer met het toestel. Een woordvoerder van Apple laat weten dat de enige oplossing is, een nieuwe iPhone 6 of 6 Plus aan te schaffen.

De code wordt veroorzaakt door een veiligheidsmechanisme wat in de iPhone 6 modellen is ingebouwd. Veel bezitters kiezen er voor om hun iPhone te laten repareren bij een onafhankelijk bedrijf, doordat deze goedkoper zijn dan Apple. Als er onderdelen worden vervangen komt het in een aantal gevallen voor dat de vingerafdrukscanner niet meer herkend wordt, waarna de scanner wordt uitgeschakeld.

Als de telefoon vervolgens wordt geüpdatet worden er door het toestel een aantal checks uitgevoerd. Als er dan gedetecteerd wordt dat het toestel over vervangende onderdelen beschikt, verschijnt dat error 53 foutmelding en is het toestel onbruikbaar. Op dit moment is er geen oplossing voor de foutmelding en kan Apple zelf er ook niets aan veranderen.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van