Goedkoop Bellen

Internetbankieren in de toekomst mogelijk versoepeld door gebruik mobiele nummer

Deel artikel

Veel mensen klagen erover dat IBAN rekeningnummers te lang en te lastig in elkaar zitten om te onthouden. Hierdoor is geld overmaken lastiger en worden er sneller fouten gemaakt, het invoeren van het volledige IBAN nummer is sinds een tijdje verplicht. De Europese Centrale Bank heeft laten weten dat er aan een systeem gewerkt wordt, waarbij telefoonnummers en emailadressen aan rekeningnummers gekoppeld kunnen worden.

Directie lid van de Europese Centrale Bank, Yves Mersch, laat in een interview weten dat er druk gewerkt wordt aan dit systeem en dat de eerste tests mogelijk over drie jaar uitgevoerd kunnen worden. Middels het systeem is het voor mensen mogelijk om bijvoorbeeld in een mobiel internetbankieren app te zoeken op telefoonnummer waaraan een rekeningnummer is gekoppeld.

Middels deze techniek hoeven de lange nummers niet meer onthouden te worden, maar hoeft alleen het telefoonnummer opgeslagen te worden. Het systeem zal alleen binnen de Europese Unie werken, voor andere betalingen zal wel het volledige nummer ingegeven moeten worden. Vanzelfsprekend hebben consumenten zelf de keuze of ze gebruik willen maken van dit systeem.

Grote Nederlandse banken als ING, ABN en de Rabobank hebben al laten weten enthiousiast te zijn over het nieuwe systeem. Wel geeft de ECB aan dat er nog veel technische en juridsche hindernissen overwonnen moeten worden, voordat het systeem overal in de EU ingevoerd kan worden.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van