Goedkoop Bellen

Hoe stevig zijn de nieuwe smartphones?

Deel artikel

Smartphones ontwikkelen zich niet alleen op het gebied van snelheid en specificaties, maar ook op het gebied van stevigheid. Vroeger waren de mobiele telefoons enorm stevig vanwege een dikkere toestel dan tegenwoordig. Sinds de komst van de smartphone lijkt de stevigheid afgenomen, ontwerpers van de huidige smartphones zorgen voor veranderingen én meer stevigheid bij de nieuwste toestellen. Wat zorgt ervoor dat de nieuwe smartphones steviger worden?

Wat maakt de nieuwe smartphones steviger?

De stevigheid van de smartphone is erg belangrijk geworden, zeker omdat smartphones tegenwoordig haast onmisbaar zijn. Het gaat hier om de behuizing en het beeldscherm waarvan de smartphone is gemaakt.

De meeste beeldschermen van smartphones zijn gemaakt van glas. Het staat over het algemeen bekend als breekbaar materiaal, toch is het gemakkelijk om glas te gebruiken. Dat komt doordat glas een goede connectie heeft met de onderliggende elektronische plaat, die ervoor zorgt dat mensen het beeldscherm te zien krijgen wanneer de smartphone aan gaat. Hierdoor kan de smartphone sneller berekenen waar de mensen zich navigeren. Er zijn smartphones gemaakt van plastic het is stevig, maar onhandig in gebruik. Smartphone-bedrijven beweren dat het glas van hun nieuwe smartphones onbreekbaar zijn. De nieuwe Samsung Galaxy S10 is hier een voorbeeld van. Samsung beweert dat het scherm krasbestendig en onbreekbaar is. Hiervoor is er een Corning Gorilla Glass 6 aangebracht op het beeldscherm. Het is materiaal dat ervoor zorgt dat het scherm van de smartphone enorm stevig wordt. Gorilla Glass is al op de meeste smartphones aangebracht, maar de nieuwe Gorilla Glass 6 nog niet. Deze is vrijwel identiek in vergelijking met de andere beeldschermen, omdat het nog meer stevigheid biedt. Het materiaal is ook aangebracht op de camera en de flitser van de Samsung Galaxy S10. Het glas krijgt bijvoorbeeld geen beschadigingen van sleutels die samen met een smartphone in een broekzak kunnen zitten. Hier zijn al veel testen voor gedaan.

De behuizing is net zoals het beeldscherm enorm belangrijk voor de smartphone. Het materiaal hoort fijn in gebruik te zijn en uiteraard van stevige kwaliteit.

Tegenwoordig zijn de smartphones voornamelijk voorzien van metaal en glas, dit worden ook wel ‘luxe’ materialen genoemd. Nokia 9 PureView is een mooi voorbeeld van een smartphone die van glas is gemaakt. Het glas van de telefoon zorgt voor een dure uitstraling en het heeft erg veel voordelen. Glas is stevig en het materiaal zorgt ervoor dat smartphones makkelijk draadloos kunnen worden opgeladen. Dit komt doordat glas bepaalde elektronische signalen goed op kan vangen. Draadloos opladen? Juist, dat is zeker een trend van deze tijd en het zal alleen nog maar populairder worden. Hier kunnen mensen draadloze opladers voor aanschaffen, waardoor er op een fijne en rustige wijze de smartphone opgeladen kan worden.

Smartphones worden steeds steviger en uiteraard ook beter in gebruik. Mensen kunnen voor extra stevigheid altijd nog een hoesje aanschaffen. Deze kunnen voornamelijk in elektronicawinkels aangeschaft worden, voor relatief lage prijzen om de telefoon te beschermen tegen een val of stootje.  

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van