Goedkoop Bellen

Hoe je geld op jouw mobiele telefoonrekening kunt besparen

Deel artikel

Jouw portemonnee voelt net als die van vele anderen wel de hogere prijzen van het algemene levensonderhoud van tegenwoordig. Je vraagt ​je hierdoor af of er niet een manier is om wat geld op je maandbudget te besparen. Jouw mobiele telefoonrekening is dan misschien een goede plek om mee te beginnen.

We hebben het hier dan echt niet over het volledig opheffen van je smartphone rekening. Want voor velen van ons is onze mobiele telefoon onze belangrijkste, zo niet de enige manier van bellen. Als je daar tevens alle sms’jes en mobiele data aan toevoegt, dan is het hebben van een mobieltje echt een essentiële kostenpost.

Nee, wat we dan in gedachten hebben, is of er niet manieren zijn om er toch wat geld op te besparen. Misschien met zoiets simpel als het wijzigen van het dataplan waarvoor je betaalt. Of het vinden van andere verborgen kosten waarvoor je meer betaalt dan dat nodig is. Juist daarom hebben we hier een aantal tips die kunnen verminderen hoeveel je elke maand weer voor jouw mobiele service betaalt.

Betaal voor de juiste hoeveelheid mobiele data

De meeste mobiele telefoonabonnementen bieden tegenwoordig onbeperkt bellen en sms’en. Het is echter de aangeboden mobiele data die een behoorlijke rol speelt bij het bepalen wat je elke maand weer aan jouw provider betaalt.

Er is hierbij een grote kans dat je meer voor deze data betaalt dan dat je waarschijnlijk nodig hebt. Het eerste dat je in dit geval kunt doen, is naar een goedkoper contract bij jouw huidige provider op zoek gaan. Van telefoonaanbieder wisselen kan soms ook voordelig zijn.

Verminder je mobiele dataverbruik

Je kunt je dataverbruik natuurlijk ook nog meer verminderen. Dit doe je door jouw instellingen op je telefoon te wijzigen. Je kunt jouw mobiele telefoon zo instellen dat je niet alle pushmeldingen ontvangt. En  ook niet automatisch content, in bijvoorbeeld Facebook, downloadt of updates uitvoert, tenzij en totdat je met een WiFi signaal verbonden bent.

Ga voor een Sim only plan

Een Sim only plan is een abonnementsvorm waar je geen smartphone bij krijgt. Je krijgt enkel een simkaart die je in een simlockvrije mobiele telefoon kunt stoppen. Of in een gelockte smartphone van dezelfde provider. Dit is voor veel personen de goedkoopste manier om een abonnement naar wens af te sluiten. Veel Sim only contracten zijn zelfs maandelijks opzegbaar.

Ga voor een prepaid plan

Een andere simpele manier om geld te besparen, is als je geen vast contract meer hebt. Een prepaid abonnement biedt immers zeer lage activeringskosten voor de telefoondiensten. Zo’n maand tot maand regeling kan in sommige gevallen net zoveel data en minuten bieden als jouw huidige abonnement, maar dan tegen aanzienlijk lagere kosten.

Ga in dit geval op zoek naar een fijne prepaid aanbieding. Tijdens het koopjes evenement van Cyber Monday 2022 zou je bijvoorbeeld zeer voordelig een prepaid telefoon kunnen kopen die je leuk vindt. Waarbij er zeker veel smartphone opties in de buurt van de € 100 zijn om uit te kiezen. Zorg er bovendien voor dat je naar een mobiele telefoon op zoek gaat die alle eigenschappen heeft die jij verkiest.

Minder vaak upgraden van mobieltje

Als laatste is een andere manier om geld te besparen, je huidige telefoon te houden als jouw huidige contract afloopt. In plaats van deze gelijk weer te upgraden. Want door te upgraden, koppel je jezelf niet alleen aan een ander contract vast. Maar gaat je telefoonrekening ook vaak omhoog. Dit omdat heel weinig providers nu nog gratis telefoontjes aanbieden.
Natuurlijk is het geweldig om altijd het allernieuwste en beste model mobiele telefoon te hebben. Maar onthoud het uiteindelijke doel van jou: geld besparen. Een moderne mobiele telefoon gaat per slot van rekening gemakkelijk drie jaar mee. Uiteindelijk kunnen al deze (kleine) bovenstaande veranderingen tot grote besparingen op je mobiele telefoonrekening leiden.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van