Goedkoop Bellen

Het einde van audio jack

Deel artikel

Nadat Apple als eerste met de iPhone 7 en 7 Plus, een smartphone op de markt bracht zonder een audio jack, laat iedere telecomproducent de plug-in achterwege. Na Apple volgden Sony, Google, HTC en OnePlus met deze ontwikkeling. Als één van de laatste overgebleven telecomproducent, is Samsung één van de bedrijven dat smartphones met een audio jack voor oordopjes verkoopt. Toch heeft Samsung ongezien waarschijnlijk een einde gemaakt aan audio jack.

Waarom wordt de audio jack weggelaten?
Het weghalen van de audio jack was een beslissing met veel risico. Dit besluit raakte elk soort consument, bijvoorbeeld mensen met een gloednieuwe dure koptelefoon of mensen met een ‘verouderde’ geluidsinstallatie in de auto. Ondanks de nadelige gevolgen bleken er ook voordelen aan deze ontwikkeling, die de consumenten niet snel opvallen. Een voorbeeld is de nieuwe plek voor de printplaat. Normaal gesproken zit de printplaat, die het scherm aanstuurt, bovenaan het toestel om de batterij uit de weg te blijven. Dankzij het verwijderen van de audio jack werd de meest geschikte plek onderaan het toestel. Naast deze nieuwe plek van de printplaat ontstond plotseling meer ruimte voor een grotere batterij, een verbetering die veel gewild was. Het verwijderen van de headphone jack maakt het makkelijker om een waterdichte smartphone te maken. De ingang maakte het een stuk lastiger om water buiten de smartphone te houden, zonder het gebruik van minder mooie flapjes. 

De laatste marktleider met een audio jack
Samsung is één van de laatste telecomproducenten dat smartphones op de markt zet die beschikken over een audio jack. Zo presenteerde Samsung tijdens de Mobile World Congress van 2019 in Barcelona de Samsung Galaxy S10 serie aan het publiek. Deze smartphones bevatten wel een audio jack waardoor het mogelijk is om muziek te luisteren via oordopjes met een plug-in. Toch heeft Samsung ook een einde gemaakt aan de audio jack, zonder dat het mensen is opgevallen. Naast het presenteren van de Galaxy S10-serie, heeft Samsung de nieuwste opvouwbare smartphone gepresenteerd, de Galaxy Fold. Doordat iedereen zo druk was met het bewonderen van de opvouwbaarheid, was niemand bewust van het ontbreken van de audio jack. Over het verwijderen van de headphone jack heeft Samsung niks gemeld omdat de werking van het toestel al indrukwekkend genoeg is. De Samsung Galaxy Fold is een smartphone van de toekomst, waardoor het hoogstwaarschijnlijk is dat de volgende smartphones van Samsung ook zonder een audio jack zullen zijn. 

Nieuwe smartphone aanschaffen
Wordt het een abonnement met een smartphone of wordt het een Sim Only abonnement? Een Sim Only vergelijken kan net als een mobiele telefoon abonnement gemakkelijk op internet. Bij het aanschaffen van een smartphone moet er op steeds meer aspecten worden gelet, de onderscheidende eigenschappen gaan steeds meer een rol spelen. De smartphones moeten op steeds meer gebieden vergeleken worden, welke unieke eigenschappen het heeft en welke mogelijkheden het systeem biedt. Daarnaast moet niet alleen het toestel vergeleken worden maar ook het abonnement van de smartphone.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van