Goedkoop Bellen

Handige smartphone apps

Deel artikel

Smartphones hebben steeds meer invloed op het dagelijkse leven en er zijn talloze apps om te gebruiken. Het kan gaan om erg handige apps die mensen op weg kunnen helpen in het dagelijkse leven. Momenteel zijn er meer dan 1 miljard apps voor de smartphone, maar welke apps zijn nou het handigste om te gebruiken?

De nieuwe manier van “sms’en” op WhatsApp

Vroeger gebruikten mensen hun smartphone, om te bellen en sms’en. Het was dé manier van communiceren, maar sinds de komst van WhatsApp en het verbeterde mobiele netwerk is dit erg veranderd. Mensen sturen vrijwel nooit meer berichten op de sms en communiceren voornamelijk over WhatsApp. Het wordt enorm veel gebruikt en het heeft maandelijks 1,5 miljard gebruikers.

WhatsApp is een app waarbij mensen met elkaar op een veilig en eenvoudige manier kunnen communiceren. Hiervoor hoeven mensen alleen het telefoonnummer te hebben van de persoon waar mee gecommuniceerd moet worden. Nadat mensen het nummer hebben toegevoegd op de smartphone kan er gelijk een bericht worden gestuurd op WhatsApp. Het is niet alleen handig om met 1 persoon te communiceren, maar ook om dit met meerdere personen te doen. Hier kunnen snel en gemakkelijk groepsgesprekken voor worden aangemaakt.

Doordat vrijwel iedereen gebruik maakt van een mobiele netwerk, kunnen mensen buitenhuis apps gebruiken waar het netwerk voor nodig is. Hierdoor kunnen mensen haast eindeloos met elkaar ‘whatsappen’, oftewel met elkaar chatten over de app. Het begrip whatsappen is enorm groot geworden en het wordt beschikbaar gesteld voor vrijwel alle smartphones!

WhatsApp werd aan het begin geïntroduceerd als een app voor Apple telefoons, maar na enige tijd werd het ook beschikbaar gesteld voor Android smartphones en Windows Phones. Dit kwam doordat de vraag naar WhatsApp enorm groot werd. WhatsApp is kortom gezegd een erg handig en eenvoudige app, waarbij mensen makkelijk en snel met elkaar kunnen communiceren.

WhatsApp icoontje

Het handige navigatie systeem Google Maps

Navigeren in de auto, maar dan op de smartphone. Dat kan tegenwoordig enorm gemakkelijk door de app ‘Google Maps’. Het is naast WhatsApp een bijna onmisbare app geworden voor velen. Mensen hoeven niet speciaal een navigatiesysteem aan te schaffen, maar kunnen hun smartphone gebruiken als alternatief. Het dient natuurlijk wel op een veilige manier gebruikt te worden, aangezien smartphonegebruik achter het stuur strafbaar is. Zorg ervoor dat de smartphone net als een navigatiesysteem op het raam wordt geplakt, door een houdertje met een zuignap. Hierdoor blijft de smartphone stevig op zijn positie en kan er makkelijk en veilig gebruik worden gemaakt van het alternatieve navigatiesysteem.

Google Maps is een slimme navigatiesysteem, die snel een routebeschrijving genereert. Door simpelweg een locatie van vertrek en een locatie van eindbestemming in te stellen, kunnen mensen hun gang gaan. Er zijn bij deze app de opties om een routebeschrijving in te stellen voor de auto, openbaar vervoer, met de fiets en te voet.

Ideaal aan de app is dat mensen gebruik kunnen maken van de Street View functie. Hierdoor kan er  gekeken worden naar de omgeving van een bepaald terrein, gebruikers kunnen op deze manier de bestemming al goed bekijken wanneer ze moeten zoeken naar de locatie. Het is dé ideale app om simpel en veilig genavigeerd te worden!

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van