Goedkoop Bellen

Grote smartphones trends voor 2019

Deel artikel

In de telecommarkt was het jaartal 2018 een bijzondere. Er kwamen gloednieuwe toestellen op de markt, met de nieuwste technologieën en designs. Echter, lijkt het erop dat 2019 nog veel bijzonderder gaat worden. Grote telecomfabrikanten hebben al aangekondigd dat zij in 2019 met indrukwekkendere updates komen. Deze updates/geruchten gaan we in deze blog bespreken.

Vouwbare telefoon

Er werd in 2018 al de hele tijd gesproken over de vouwbare telefoons. In 2019 lijkt het er dan ook op dat het gerucht werkelijkheid wordt! Eigenlijk is het al werkelijkheid, want fabrikant Royole heeft al een toestel op de markt gebracht dat vouwbaar is.

Ook de grote namen zoals, Samsung, Huawei en LG hebben aangekondigd dat zij bezig zijn met vouwbare telefoons. Samsung lijkt de eerste van de drie te zijn die een vouwbaar toestel op de markt brengt. Dit komt, omdat Samsung heeft aangekondigd het toestel begin 2019 wil presenteren en kort daarna in de verkoop te zetten.

5G smartphones

2019 zal de opkomst worden van de 5G telefoons. Vrijwel iedere telecomfabrikant heeft aangekondigd bezig te zijn met 5G telefoons. Een terechte vraag die men mag stellen in Nederland is, heb ik veel aan een 5G telefoon? Het blijkt zo te zijn, dat in 2019 veel landen nog niet klaar blijken te zijn voor het 5G netwerk. Er wordt verwacht dat we in 2020 voor het eerst gebruik kunnen maken van 5G in Nederland.

Camera’s

Waar de focus van fabrikanten eerst nog lag bij waterdichtheid, zal die focus in 2019 naar de camera’s gaan. Huawei is een fabrikant die met zijn camera’s voor op loopt. Er gaat een gezegde, als er één schaap over de dam is volgen er meer!

Samsung heeft al aangekondigd bezig te zijn met splinternieuwe vlaggenschepen. We spreken hier dan over de S10-series. De duurste variant kan gaan beschikken over 6 camera’s.

Design

Waar Apple de trend inzette met de het design van de iPhone X, zal in 2019 de dikte een grote factor gaan spelen. Het is al zo dat Oppo en Vivo in het jaartal 2018, twee flinterdunne toestellen hebben uitgebracht. Daarnaast beschikken beide toestellen over 90% beeldscherm ratio. Dit betekende dat de selfie camera werd opgeofferd. De camera werd niet helemaal weggehaald, want die werd in de behuizing geplaatst, waardoor er nog meer ruimte voor het beeldscherm over blijft. Dit design zullen verscheidene fabrikanten over gaan nemen. Het eerste toestel die we mogen verwachten met zo’n design zal de Samsung S10 zijn. Dit toestel wordt namelijk in het eerste kwartaal van 2019 verwacht.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van