Goedkoop Bellen

Grote landelijke storing T-Mobile is voorbij

Deel artikel

Afgelopen weekend had de telecom provider T-Mobile in heet Nederland problemen. Diverse klanten van T-Mobile klaagden over problemen met smsen en bellen, waarna bleek dat er bij T-Mobile problemen waren met het Home Location Register. De storing bij de provider heeft uiteindelijk vanaf vrijdagmiddag tot zondagmiddag geduurd.

De storing werd niet veroorzaakt door problemen in antennes, wat vaak het geval is, maar door een fout in een “home location register”. Dit is een database waar een toestel zich kan aanmelden en de providers gegevens over de telefoon opslaat. Eén van de drie hlr’s van T-Mobile gaf problemen, waardoor klanten zich niet konden registreren op het netwerk. Hierdoor kon er niet gebeld, gesmst of geïnternet worden van telefoons.

Het probleem kon niet opgelost worden door de klanten over te zetten op een andere hlr. Hierdoor had ongeveer 1 op de 3 klanten van T-Mobile last van de storing. De provider maakt in de loop van de week hoe gedupeerden gecompenseerd worden voor de downtime.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van