Goedkoop Bellen

Groen licht voor rechtszaak patenttrol tegen Apple

Deel artikel

AppleDe Amerikaanse rechter heeft nu officieel besloten dat een rechtszaak van ‘patenttrol’ MobileMedia tegen Apple doorgang mag vinden. De claims worden nu beoordeeld door een jury. De rechter Sue Robinson is door Apple gevraagd de zaak te beoordelen als ongegrond, maar daar ging zij niet in mee.

Nog even ter informatie, MobileMedia is het gezamenlijk eigendom van Sony, Nokia en MPEG LA, dit is het bedrijf achter de MPEG-videostandaarden. In totaal draait de rechtszaak tegen Apple om 18 verschillende patenten, dit is bekend gemaakt door Cnet. Nu wordt MobileMedia gezien als een ‘patenttrol’, omdat het bedrijf zelf niets maakt. MobileMedia heeft maar een doel en dat is geld verdienen aan de patentenportefeuille, onder andere door het aanklagen van andere bedrijven die daar inbreuk op maken. Ze willen hier nu graag wat aan gedaan hebben en daarom is er ook de rechtszaak, we zijn benieuwd hoe het af gaat lopen, jij ook?

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van