Goedkoop Bellen

Goedkoop bellen tijdens een citytrip binnen Europa

Deel artikel

Afgelopen juni zijn de regels rondom bellen in Europa veranderd. Het was altijd één van de grootste frustraties tijdens een citytrip of zomervakantie in Europa. Je hebt in Nederland een uitgebreide belbundel, maar als je op vakantie aankomt is hier ineens niets meer van over. Je moet zelfs een bundel kopen als je goedkoop wil bellen in het buitenland. Gelukkig hoef je nu niet meer hopeloos op zoek naar ieder wifi punt en kan je gewoon een berichtje sturen naar het thuisfront vanaf je eigen databundel. Een goedkoop hotel zonder wifi is dus nu niet meer ineens een drama.

Hoe werkt goedkoop bellen tijdens een stedentrip?

Eigenlijk hoef je helemaal niets meer te doen. Als je in het buitenland bent krijg je automatisch toegang tot je eigen belbundel. Zorg er dus voor dat je nog wat belminuten overhebt als je op vakantie gaat. Want over de bundel heengaan betekend vaak nog wel dat je het volle tarief mag gaan betalen. Er zijn alleen wel voor het eerst prijsafspraken gemaakt met landen binnen de EU. Voor het eerst mogen providers niet meer vragen dan de aangegeven toeslagen. Zelfs voor je dataverbruik zijn regels opgesteld waar je jezelf aan moet houden.

Gratis internetten in Europa

Als je in Nederland al een databundel hebt met internet dan kan je deze ook gewoon in Europa gebruiken. Je kan dus voor het Collosseum in Rome een foto maken en deze met al je vrienden delen op Facebook. Je hebt hier geen wifi punt voor nodig. Dit kan gewoon via je telefoon. Het enige probleem waar de meeste gebruikers tegenaan lopen is de snelheid. We zijn inmiddels allemaal verpest met 4G in Nederland. In het buitenland kom je gewoon nog op 3G terecht en als je pech hebt zelfs nog minder als het bereik slecht is. Je kan dan toch beter het wifi punt in het hotel pakken.

Hoe onbeperkt is een onbeperkt bundel in het buitenland?

In Nederland kan het heel goed dat je een onbeperkt bundel bij je abonnement hebt genomen. Bijvoorbeeld met onbeperkt internet of onbeperkt bellen. Alleen hoe onbeperkt is deze bundel als je op stedentrip naar Europa gaat? Dit is minder onbeperkt dan je zou denken. De providers hebben voor het buitenland officiële grenzen vastgesteld. Deze grenzen verschillen per provider. Het is de moeite waard om dit even op te zoeken voordat je onbeperkt gaat bellen. Een provider moet je overigens wel verlicht waarschuwen als je bundel afgelopen is. Zo voorkom je een hoge rekening.


Even snel een hotel boeken via gratis internet

Ben je een roadtrip aan het maken? Dan is natuurlijk zo’n onbeperkt bundel ideaal. Hou er rekening mee dat je in werkelijkheid tussen de 2 GB en 5 GB hebt om te internetten. Dit is voldoende om even onderweg via goedkoophotel.nl een overnachting in de stad te boeken. Handig als je in een mooie stad terecht komt en je hier graag een paar nachten wil verblijven. Dankzij de goedkope bundels in het buitenland wordt het voor iedereen eenvoudig om te boeken tijdens een roadtrip. Je hoeft zo niet meer de dichtstbijzijnde Mcdonalds op te zoeken voor een boeking.

Gerelateerd nieuws

Google Nexus 7

De nieuwe 32 GB versie van Google’s Nexus 7 zou maar liefst 250 dollar gaan kosten. Dit blijkt uit gelekte informatie over de prijzen van